onsdag den 28. januar 2009

Oprydning, rengøring, strygetøj og grønsagsskuffens lyksaligheder

Et piblebillede fra haven

Så bliver det endnu en paradoksdag.
Koret med jazz, musik og livsglæde skal passes
Kæresten til datteren var oppe i går i en mundtlig teorieksamen og fik 12!!!
Datteren og kæresten skal til begravelse hos hans bedstemor alene.
For datteren er det første gang hun skal til begravelse uden mig ved sin side, så jeg er spændt på om empatien holder. Den er nemlig delvist tillært og ikke medfødt.
Sønnike skal have nye støvler ( str. 47, så der er aldrig udsalg eller tilbud) og vi skal hygge os i Aalborg- han og jeg. Han fik det halve par støvler i julegave, men får så resten nu. Det ved han bare ikke, så han tror han skal af med 5-700 kr, men det skal han ikke. Det er nu vores måde at lære dem økonomi på og sætte pris på de ting vi nu kan få råd at stikke til dem, så de klarer sig uden lån.


Små stærke seje spirer skubber den frosne jordklump væk


Godt at lyset er kommet igen og foråret så småt pibler op i haven. Så holder jeg lidt bedre til modgangen i livet og vælter ikke så let.

Jeg føler mig sommetider som den sten jeg har ude i haven, hvor der på ingenting vokser det skønneste frodigste grønneste mos midt i vinterkulden. Jeg kan vist også leve på en sten i mange overførte betydninger, men den sten er nu livsbekræftende at se på og jeg går ud og ser på den hver dag og føler, at der i hvert fald her på matriklen er een, der er solidarisk med mig.

Min solidariske sten i stenbedet

I går blev hele huset gjort rent og jeg fik strøget alle skjorterne, der lå og ventede og resten af 3-4 maskinfulde, så jeg dårligt kan løfte armene i dag, men der er rent bord og det er bare dejligt. Køleskabet er vasket og ryddet for ting, der bar blevet for gamle så i går aftes stod den på grønsagsret uden kød, for der lå 4 kg gulerødder , 2 hele selleri, 3 kg kartofler, 6 peberfrugter af de store, porrer, champignon og flere slags kål og salat derinde.
Min mand troede han skulle have gæster alene i onsdags og havde købt ind som om der kom 4 men det var bare en der måske kom og det gjorde han så ikke og køleskabet var fyldt med grønsager i forvejen.

Retten blev nu særdeles god. Lad os kalde den

GRØNSAGSSSKUFFENS LYKSALIGHEDER
2 gulerødder, 4 kartofler, ½ selleri, 1 løg, 2 fed hvidløg, ½ bk cherrytomater, 2 peberfrugter- en rød og en gul, 1 porre, olivenolie, frysetørrede krydderurter i blanding, lidt vand. .

Det hele blev skåret halvfint i stænger og drønet i woken og til sidst jævnet med 1 stor spsk hvidløgsost. Mums- det smagte godt og man blev mæt på en rar måde.

---og det pibler stadig------

14 kommentarer:

Helle : sagde ...

Tillykke med sigersønnen, det var godt nok flot. Jeg har også nogle små ting der dukker op ude i haven lige nu, er det nu ikke lidt tidlig, eller kan jeg bare ikke huske det fra sidste år.

Sikke travlt du har haft, jeg har influenza så jeg har ikke fået lavet så meget. Går bare og hænger med hovedet og håber at det går så godt, at jeg kan komme afsted i morgen aften til strikke-cafe.

Karin Grøn sagde ...

Hej helle
Tak på kærestens vegne.
Jeg synes det skifter meget fra år til år. Da far fyldte 70 år for 10 år siden havde jeg gravet botaniske krokus og vintergækker op og dem fik han den 17. januar. Andre år har vi kunnet gøre det samme til min svigerinde, der har fødselsdag først i marts.
God bedring til dig

Manna sagde ...

Sendet et stort TILLYKKE til svigersønnen. Det var da rigtig flot.
I min have er der ingen forårsbebudere, det må der gøres noget ved.Også her er dagen gået med oprydning, rengøring og strygetøj.Grønsagsskuffen er næsten tom, men fra fryseren er hentet et par boxe og en stor kande med hønse-bouillon. Senere på dagen skal jeg igang med en stor, meget stor portion aspargessuppe. Når suppen er klar leger jeg diner transportabel. Kører ned til den lille familie med gammeldaws mormormad.
Ha´en god dag

kludemutter sagde ...

Det må siges at være en dag med det hele.
En af dem hvor man køre op og ned ;)
Håber i når det hele og i kommer helt igennem den.
yt.

Losarinas mor sagde ...

Ja man bliver så glad når man går rundt i sin have og ser alle tegnene på forår :-)
Tillykke med svigersønnen.
Godt du har din sten !
Jeg er selv stenelsker :-)

Madame sagde ...

Din wokret lyder meget lækker, Karin, den vil jeg prøve at gøre efter.
Og hvor er det flot, at din svigersøn fik så fin en karakter!
Det var også rigtig sjovt at læse om din sten :-)

Irene sagde ...

Til lykke med svigersønnen! Det var godt nok flot! Er lidt misundelig over at dine små forårsbebudere allerede er så langt fremme:-) Og sådan en grøntsagsret er bare så lækker, og du har ret - man bliver mæt på en god måde - ikke tung og træt-mæt:-)

Karin Grøn sagde ...

Tak for de mange lykønskninger til min datters kæreste. Jeg nyder de små spirer og kigger til dem hver dag.
Ja det var en succes med den ret. Min søn har fundet på at jævne retter der ikke smager af så meget med en flødeost eller alm ost. Så smager det straks af noget

Samtal från min trädgård sagde ...

Tillykke med svigersönnen, det var sandelig flot. Jeg er ved at läre det nye system via mit brorsbarn, som er kommet op i karaktersalderen. Lyder som en god grönsagsret.

johanne sagde ...

Til lykke med svigersønnen, det var et flot resultat.
Jeg kan godt lide din sten og det, den står for. Gid den vil være hos dig altid.

Karin Grøn sagde ...

Johanne. Tak for din kommentar. Jeg ved ikke om stenen altid vil være der, men ellers er det bare et af naturens underlige fænomener og dem sætter jeg pris på

Manna sagde ...

Hej Karin

Jeg har lagt en Award til dig på min blog
god søndag til dig

Karen sagde ...

Ideen er bare at finde fotomapperne frem...og har du kun 1, kan du vise det foto der ligger som nummer 6 i mappen.
Jeg fattede det hellerikke lige først, hvad der var ment.

Karen

Håndarbejdstøsen sagde ...

Det er flot når de får så fine karakterer. tillykke med det.
Ja det kan veksle meget hvornår de første forårsspirre dukker op.