onsdag den 25. februar 2009

Flere fotos af prinsessesvøbet

Kanten flaner lidt, når det ligger fladt, men hvem bruger et babysvøb som gulvtæppe??

Prinsessesvøbet er nu tørt og jeg har valgt at fotografere det igen på opfordring.Jeg kan jo så også se, at det kan bruges som sjal. De skal bare lægges dobbelt på skrå- så fungerer det som et dobbelt sjal, så mon ikke min niece bliver glad for det også i den sammenhæng ?

Jeg har i hvert fald aldrig før lavet noget, der var så blødt i fåreuld, så Arwettas 100 pct merinould er det ikke sidste gang jeg arbejder i.

Historisk set ved jeg gennem knipling , at det her er den første måde at lave hjørner på. Indtil da har man bare lavet kniplingerne- strikkede, kniplede hæklede, orkerede whatever- i et langt stykke og rynket ved hjørnerne og syet dem på. Denne metode er en nyudvikling, hvor man strikker det i facon ved at strikke trekanter ud, som senere sys sammen, men den yderste knipling har man ikke fundet på teknik til at lave hjørne på. Måske fordi den er strikket på den anden led. Senere vil man nok finde på at lave et hjørne i vendestrik, så det ikke bare er retstrikning, der skal give sig.

I den danske opskrifte står der, at man sætter alle masker fra inderste bort ( Feather and Flanmønstret)l på en rundpind. Så skal man sidde med HELE arbejdet og løfte det.

På en engelsk hjemmeside så jeg, at man sætter den inderste bort på en tråd efterhånden som den bliver færdig, og så strikker man kun med almindelige pinde og en fjerdedel ad gangen.

Det fungerer fint og man er fri for at løfte det hele rundt, men kan nøjes med en fjerdedel, der bare drejes frem og tilbage. Det gjorde det en del lettere syntes jeg.


Det smukke hjørne på svøbet

Detaljer med inderste og yderste blonde

12 kommentarer:

marianne sagde ...

Hold da op hvor er det bare flot. Misundelse er en grim ting, meeen det kunne jeg godt blive lidt her.
God dag.

nynne sagde ...

Rigtigt flot svøb - super flot arbejde du i den grad kan være stolt af at give vidre.

Manna sagde ...

Nø-øøøj, hvor er det superflot, det bliver niecen helt sikkert glad for. Din trøje er da heller ikke til at stå for. Og der var det jo, dit oldemorstæppe. Så mange flotte ting du får fra hånden. Hvornår mit bliver færdig ?. Her står den på broderi og lidt nedpakning hver dag.
god dag

Karin Grøn sagde ...

Marianne--misundelse rummer også en del beundring, så det er vist den positive del af det som jeg skynder mig at tage til mig.

Nynne- mange tak- vendelboer er meget stolte- men de siger det ikke!!!

Manna- Trøjen er min- tæppet bliver niecen sikkert glad for, men oldemortæppet er arv- lavet af min mors reservemor for mange mange år siden. Det har været syet sammen adskillige gange. Jeg tror det er 40 år gammelt. Jeg kan huske vi leverede lidt garnrester fra min farmor til det.

Jane sagde ...

Altså karin, det er SÅ smukt. Niecen må absolut blive glad for det.

Nina sagde ...

Wow, siger jeg bare. Det er smukt. Sådan et skulle min datter bestemt have haft. da hun var spæd - men så må vi håbe hun en dag får en pige :o)

Gitte sagde ...

Det er så fantastisk smukt!!!!!

Heldige den der kommer til at bruge det.

Strikkeheksen sagde ...

Ja, det blev det jo ikke ringere af - som en ægte nordjyde kunne finde på at udtrykke det :-) Altså at blive fotograferet igen ;-)

Karen sagde ...

Det er nu sjovt med det der ord MISUNDELSE/MISUNDELIG. Ordet findes kun i negativ betydning...mis...er jo sådan en negativ ladning.
For en tid siden var jeg så træt at at man ikke kan være POSITIVT misundelig (nå jo, beundre...men det betyder jo mere sådan i bred forstand og betyder ikke nødvendigvis at man selv stræber efter at udvikle samme evne til at kunne noget selv) at jeg lavede et nyt ord:
Nej hvor er jeg "undelig" (altså uden "mis"foran....og det er lige hvad jeg er. Men jeg beundrer nu godtnok også i denne omgang.
Flot flot.

Karen

Samtal från min trädgård sagde ...

Utroligt flot, så jeg er også misundelig! Jeg har også mönstret i mine gemmer. En faster sendte det efter at hun havde strikket et svöb til sit barnebarn, som skal döbes nu den 8/3. Ha det godt.

Karin Grøn sagde ...

Jane og Gitte- TAK

Nina- jeg ved ikke om det er en pige eller dreng, men det er til dåb og det synes jeg er lige meget også til almindeligt brug.

Lene Nej det er ikke så ringe endda.

Karen Jeg nyder din " undelse"- fin tankegang.

Samtal - tusind tak- og hav det selv godt.

Lene sagde ...

wow Karin, jeg er helt målløs, det er så smukt.
Og så synes jeg gemalen har taget et godt billede af en dybt koncentreret strikkerske :-)