tirsdag den 17. februar 2009

Ah ferie-- og besøg til formiddagskaffe

Forår i Søraa ved hovedtrappen

Smukke lange skygger og varme fra vinterhaven

Så blev det ferie-ja for min mand- ikke for mig- jeg har aldrig ferie eller altid ferie afhængig af hvilken vej vinden blæser.

Valentinesdag- amerikanernes og blomsterhandlernes dag

En Valentinebuket landede også her i huset i lørdags og den er bare flot. Vistnok var det under kraftig påvirkning af datterens ankomst, men det bliver den jo ikke mindre flot af.

Fastelavnskatte og boller

I dag kommer vores venner fra Samsø til formiddagskaffe. De skal flytte fra øen til sommer, men har sommerhus her i nærheden, så de skal ud at se på huse i dag. Han har fået en ledende stilling pr. 1. januar og hun sidder i et embede, som hun ikke lige kan forlade, og børnene skal jo også med, så alt i alt tager ting jo tid. Herligt at de tager sig tid til at besøge os - selvom det bare er et lille smut. Han er et af vores " reservebørn". Vi har haft nogle stykker i tidens løb, men han var den første. Han er 41 i dag så han var 13 da han begyndte at komme hos os og vi var 24 og FDFledere med åbne døre i vores første hjem. Han var også FDFer og en spøjs gut. Det er han stadigvæk og vi elsker ham højt. Vi elsker også hans kone og deres to dejlige unger, så det er bare skønt. De har ikke været her så meget men en telefonopringning uden man forventer det og to timer i telefonen, hvor stort og småt bliver vendt, er jo heller ikke at foragte. Vi glæder os til de kommer til at bo tættere på os så vi kan få lidt rødvin og lidt god mad en gang imellem.
Min mand har ferie i denne uge og vi skal ikke noget særligt, så det er jo rart, at man ikke bare er alene.


Prinsessesvøbet fra i lørdags

Strikketøjet er fint på vej og i aftes fik jeg starte den yderste kant på prinsessesvøbet op, så nu får vi se, hvor hurtigt jeg kan få det på plads.

Tweedjakkerne fra England er kommet og det er kram. Garnet venter jeg stadig på, så det er jeg lige så spændt på.

I dag skal vi på bogudsalg i Aalborg. Min mand er bibliotekar på et teknisk gymnasium og har ikke som sådan noget budget, så skal han købe ind, må han suse rundt på bogudsalg. Så kan han være heldig at få noget han kan bruge.
Måske finder vi også ud af at få en tur i biffen. Han taler meget om at komme ind og se Stig Larssons film, Mænd hader kvinder. Det ved jeg ikke, hvor varm jeg er på---- tænk, hvis han fik nogle gode ideer!!! Inspiration er jo ikke altid af det gode! Nå spøg til side- det tegner i hvert fald godt med solen, der står op ude over havet.
Vores feriepensionærer i nærheden - det hvide på ryggen af kattene er de første snefnug

Vi passer kattekillinger for nogle, som bor i nærheden, så det var en større forestilling i går da der pludselig kom sne, så både deres madskål måtte flyttes og vi måtte i gang med en vandskål, men de er nu søde de små. Jeg er nu lidt spændt på hvordan det spænder af på lørdag, når jeg skal give dem p-piller, men vi får se. Jeg vil have handsker på- jeg har ikke flere hænder til katte.
Min datters kat bed mig jo i hånden og pga skadestuens håndtering gik der blodforgiftning i det,så jeg måtte opereres og ligge på hospitalet i over en uge og have antibiotika intravenøst og de var tæt på at amputere min tommelfinger. Godt de ikke gjorde det- så havde det været slut med strikning.


Sønnikes hue- igen igen- nu 34 m mindre- mon den passer?
Sønnikes hue er strikket om og jeg ramte lige det sjove sted i noget meleret garn, som gjorde at der kom store pletter i forskellige farver i stedet for noget meleret. Nu er jeg spændt på om den passer ham.

14 kommentarer:

Pia sagde ...

Dejligt billede af kattene. Et dyr jeg virkelig elsker, men desværre må jeg ikke have en i levende live. (boligregl) Så derfor er mine i keramik.

Karin Grøn sagde ...

Jeg kan godt leve sammen med mange slags dyr. Jeg er ikke specielt vilde med katte fremfor andre dyr. Jeg holder af at have dyr omkring mig. Det er næsten en urfølelse af ro, af at høre til- den får jeg også af at holde høns eller kaniner, hund eller kat. Vi har også haft killinger der skulle opfostres. Kattemor lavede dem i en kasse pindbrænde på lageret 2,5 m oppe i luften og efterlod 6 killinger og gik ud foran en bil og de var 14 dage og så var det bare i gang med sutteflaske osv og en masse rengøring. De boede i fyrrummet- masser af arbejde men også masser af sjov. Dejligt at have dyr. Vores to hunde er også herlige at omgås. Den gamle blev 11 i søndags

Alice sagde ...

Hej Karin
Flot buket - det ser også dejligt ud med alle dine erantis - de er ellers ikke lette - jeg går og venter min søster siger jeg skal vente til de er færdige og så plante frøene. Jeg har en enkelt som jeg havde med fra min gamle have - det må vi glæde os over indtil videre.
Hilsen Alice

Karin Grøn sagde ...

Alice. Eranthis er ikke lette hvis man har kultiveret have, men det stykke der har guldnælder som bunddække om sommeren og står under nogle kæmpestore havehortensia på ca 1,5 m og et par store saragentæbler ( buske med paradisæbler) Hvis eranthis for ro sætter de selv frø og du har blomster indenfor ca 3 år. Du skal bare lade dem være. Du er iøvrigt velkommen til at komme og få nogle hos mig. Det er en god stamme uden svamp- sikkert pga sandjorden men med mindre du bor i mosen ved Hals så har du også sandjord og det holder dem tørre og uden svamp.
Bare giv et praj, så får du min mailadresse og ad den vej min adresse. Der er ca 25 km.

Karen sagde ...

Skønt med erantis..og som voksdugen dog bliver pæn af de blomster....tak for dine altid søde kommentarer og gode råd på bloggen.

Karen

Madame sagde ...

Du skriver så levende, Karin, om det du oplever. Det var dejligt at høre om jeres reservesøn og al den glæde, I har af ham og hans familie. Dit kattebillede kan jeg jo slet ikke stå for - og jeg håber virkelig, du undgår at blive bidt, når der skal uddeles p-piller. Forhåbentlig er du i hvert fald stivkrampevaccineret, men det var skrækkeligt at læse om biddet, der sendte dig på hospitalet! Gudskelov beholdt du alle fingre.

Marina sagde ...

Jeg er vild med dine fasterlavnskatte, dem har jeg ikke set før med det er da helt oplagt så det må jeg afgjort også prøve ved lejlighed.

Angående Erantis så tager det fire år fra et frø er sået og til blomsten viser sig. Det første år ligner spirren lidt ukrudt så hvis man er flittig med hakkehjernet går det ikke. Erantis har det bedst hvor de ikke forstyrres for meget, men ellers er de ikke svære.

Samtal från min trädgård sagde ...

Hvor dejligt at läse dit indläg. Tänk at have reservebörn, hvilken gläde for både dem og jer og specielt når man kan holde kontakten og se dem godt i vej. Buketten var heller ikke dårlig. Jeg er altid så imponeret over blomster i Danmark og plejer at foräre til höjre og venster, når jeg er hjemme, både fordi de er utroligt billige i forhold til vores hudlöse priser og også fordi de arrangeres så flot. Ha' en god dag, her skinner solen i hvert fald i dag.

Karin Grøn sagde ...

Karen- ja dugen bliver jeg mere og mere glad for efterhånden som den kommer i brug. Jeg bliver så glad af den med de røde blomster på.


Madame- tak for de pæne ord om mine beretninger. Jeg har fået stivkrampe sidste år, men det BLIVER med handsker. Har lige været henne hos kattene igen og kæle dem så de kender mig, når jeg skal til at stoppe stads i halsen på dem. De plejer at få det i leverpostej og skulle efter
sigende være helt vilde med det.

Marina- her skrevet en kommentar på din blog, men ok- så er det 4 år fra frø til blomst hos eranthis. Jeg synes nu de er ret nemme at kende for de er et store de kimblade og der sker ikke mere- de får ikke flere blade som alle andre frø det år og de er fine og blanke. Katene er jo bare almindelige boller lavet 3 kantede og med 3 rosiner og man kan så lave knurhår af glasur eller med lakdrissnøre- der er ingen sukker i.
Samtal. Jeg tror vi har haft 3 drenge vi har kunnet kalde reservebørn hver på deres måde og de 2 har vi forsat kontakt med. Det er en stor glæde. Vi var vist en slags voksenvenner før man kunne blive det. Jeg har altid set hvert enkelt menneske som unikt og haft stor respekt for den enkelte så for mig er der ingen forskel på at omgås småbørn og ældre men jeg nyder deres selskab lige meget.

Manna sagde ...

Her fik jeg så løsningen på, hvorfor der bliver mindre og mindre erantis i min have. Tror jeg vil sætte i en krukke til efteråret, der har hakkejernet ingen adgang. I kolonihaven må der sætter masser ved bunddækket, som er plettet tvetand
Din dug med polkaprikkerne, ihhhh, hvor er den smuk, det samme buketten. Prinsessesvøbet bliver henrivende, er jeg sikker på.

Lene sagde ...

det kan godt ske du ikke har ferie, men jeg får feriefornemmelser af at læse dit indlæg :-)
pøj pøj med p-pillerne

Ingrids strik og patchwork sagde ...

Ih hvor har du fået lavet meget i den senere tid.
Det er så dejligt at følge dig og din hverdag. Du er så positiv. :o)
Trist at nogen flytter fra vores ø ( SAMSØ ) men sådan er det jo, yngre folk især vil gerne noget andet.
Hilsen Ingrid

Marina sagde ...

Det er rigtigt nok at de ikke er så sværre at kende, men første års spirrene skal man lige kende og så kan erantis faktisk slet ikke lide at man hakker for meget rundt om dem, heller ikke selvom det er ukrudt man er ude efter.

Marina sagde ...

Angående komentaren så blev jeg et øjeblik lidt forvirret fordi jeg ikke havde set den, men det viste sig at det er fordi du har kommenteret på min henvisningsblog og ikke på min rigtige blog.

Jeg har en henvisningsblog hos blogger fordi jeg ellers ikke ville kunne få lov at kommentere på blogger blogs hvor ejeren som du har valgt ikke at modtage anonyme kommentarer. Hverken åben ID eller typepad virker nemlig selvom blogger hævder at de bør gøre det. I lang tid betød det bare at jeg ikke kunne kommentere men nu har jeg løst problemet på denne lidt klodsede måde.