onsdag den 4. februar 2009

Futskoene færdige.Så blev futskoene færdige- knægten fik prøvet dem og de var for store- så de røg lige med hjem i vaskemaskinen og blev valket lidt og nu passer de som fod i hose.

Herligt når tingene lykkes. Flere har spurgt om opskriften og den tilhører vist ikke nogen andre end mig, for den var som sagt håndarbejdsprojekt i folkeskolen i 60erne, så mon ikke ophavsret osv er lykkeligt glemt.

Futsko i skyggestrik str. 47.Materialer
Rester af LIMA fra PERU
P. nr 4. ca 150 g. (løbelængde ca 100 m pr 50 g.)

Slå 40 m op og strik retstrikning til du har halvdelen af længden på foden ca 15 cm til en str 47, der er ca 30 cm lang.

Saml skoen og slå yderligere 10 m op i strikkeopslag eller alm opslag. Saml maskerne på strømpepinde og find midten nedenunder. Strik i 2 farver ad gangen med 2 pinde i hver farve. Strik på 1. pind ret og strik ved hver side, hvor der er slået nye m op en maske sammen i hver side= 48 m.

Farve 1.
1.p ret
2.p 6 ret- 6 vrang- - gentag 4 gange= 48 m

Farve 2
1.p ret
2.p 6 vrang – 6 ret – gentag 4 gange.

Strik med farve 1 og farve 2, så der er 4 striber af hver.

Skift den farve 1 ud til farve 3.

Farve 3.
1.p ret
2.p. 6 vrang – 6 ret—gentag 4 gange Farve 2
1.p ret
2.p 6 ret – 6 vrang - -gentag 4 gange.

Strik til der er 4 striber af hver.

Skift igen farve

Når arbejdet har fået 2 mønstre( = 32 p) strikkes næste farveskiftpind ind til 5 m i alt pr firkant dvs du tager en m sammen i hver af firkanterne på 6 m

Ved næste farveskift strikkes der almindelig strømpelukning, med kanterne sådan, at der strikkes 2 m sm- 2 m – 2 m sm på 1. p i hver side på hver 2. p. Følg ret og vrangmønstret på skyggestrikken, så den ene indtagning er ret og den anden er vrang sammen.På de to sidste pinde gøres det på hver pind. Træk garnet igennem og hæft.

Hækl en kant langs den opslåede kant med fastmasker og evt hele vejen rundt. Pynt på forskellig vis afhængig af temperament og bruger. Jeg hr hæklet en rk fastmasker rundt i kanten og derefter i tofarvet i fm 3 fm i hver farve. Man hækler rundt om den ene garnfarve, så den hele tiden er med. På den måde kan man også justere stramheden i kanten, så skoen bliver siddende.

Kan laves i alle størrelser men så skal der jo måles hvilken højde skoen skal have og hvilken længde og bredde på foden.

Her er der givet flydende latex under i striber og et hjerte i hælen, så slidstyrken bliver større.

Kan valkes på finvaskeprogram 40 gr med EN spsk vaskepulver.

5 kommentarer:

Mette Thrysøe sagde ...

Skægge futter :) Jeg har først lige opdaget skyggestrik. Det skal jeg helt sikkert have lavet noget mere af.
Af en eller anden grund har jeg aldrig fået linket til din blog, men det er kommet på plads nu :)
Du har ret med hensyn til de syge børn, de er faktisk ret velopdragne, når de er syge! Det har jeg aldrig tænkt over... :)
Hav en god dag!

Manna sagde ...

Siger det igen, de er SUPER FINE.Skyggestrik har jeg aldrig prøvet, men har fået mod på det.1000 tak for opskriften, den er kopieret.

Karin Grøn sagde ...

Hej Mette. Velkommen til. Jeg er glad for at du har lyst at kigge ind på min blog.
Den her type skyggestrik er jo i småtingsafdelingen. Jeg har også lavet Ruths skyggestrikcardigan strikket på tværs i Lima fra Peru. Måske en fiks måde at lave helt anderledes strik for nogle af dine kursister, hvis de bare kan ret og vrang. Det er nemt og effektfuldt og anderledes.

Manna- selv tak- du må prøve det skyggestrik. Det er rigtig sjovt. Man kan også strikke enkle korsstingsmønstre ind- en blomst- en hund, en fugl, et snefnug osv. Det er meget effektfuldt og anderledes.

Strikkeheksen sagde ...

De er da blevet rigtig seje og godt man bare lige kan komme dem i vaskemaskine to gange - om nødvendigt :-)

Anonym sagde ...

I love it ! Very creative ! That's actually really cool Thanks.