mandag den 3. maj 2010

Rytmisk Korfestival 2010 vel overståetSå er Rytmisk korfestival 2010 i Aalborg afsluttet og selvom vi " kun" var 120 deltagere mod op til 300 de forrige år, så var det en ubetinget succes og igen i år med deltagelse fra både Norge og Sverige.

Fredag aften var der koncert for deltagerne og andre i byen i Europahallen i Aalborg kongres- og kulturcenter med Voces Nordicae fra Stockholm og den danske jazzvocalgruppe Touche, hvorfra gruppen Voca Loca kendt fra sidste ombæring af X faktor i TV udspringer fra. De synger jazz uden musikledsagelse og gerne bigbandmusik, som synges med munden. Desværre kan jeg ikke lave et foto af dem, da deres hjemmesides fotos ikke lader sig kopiere, men de kan så findes på www.touchejazz.dk Deres dirigent Jesper Holm var vores workshopleder og selv en gammel rotte som jeg lærte igen en masse nyt.

Voces Nordicae var en stor og meget anderledes koroplevelse. De mestrede at lave et kæmpe sceneshow samtidig med de sang alt fra højklassisk til jazz til svenske kaldesange osv.

Det var en meget flot og varieret koncert.

Derudover var jeg praktisk gris og hjalp med alle de praktiske ting, som der nu er på sådan en festival og det var sjovt- næsten som at være med på en sommerlejr.

Da jeg har deltaget alle 5 gange der har været korfestival, kender jeg jo også en del af de andre deltagere og jeg er jo også med i Helle for jazz- et lille jazzkor på 14 medlemmer i Aalborg, der i sin tid er udsprunget af den allerførste Rytmisk korfestival. Mange af hjælperne er også herfra så det var mine korkammerater jeg arbejdede sammen med. Det var sjovt og hyggeligt at lære hinanden at kende på den måde. Vores kor kan findes på www.helleforjazz.dk

4 kommentarer:

Lene sagde ...

Det lyder som en spændende festival, er det altid i store bededagsferien?

Karin Grøn sagde ...

Hej Lene jeg undrer mig over at I ikke har fået tilbuddet. Det kommer ud til alle korledere og til alle kor, der er med i korvejviseren på det nordjyske landsbibliotek. Vi har 4 gange holdt det i bedeagsferien for at få 3 dage og en gang om efteråret. Vores " lokomotiver" skal gerne afløses nu, de har aftjent deres værnepligt i den sammenhæng, men vi håber det bliver ført videre i en eller anden form- helt sikkert anderledes end den vi har nu. Alle medlemmer i korvejviseren har også fået tilbud om at købe billetter til koncerten med en rabat på 100 kr pr billet. Sært, hvis I ikke har hørt om det i Gospelkoret.

Madame sagde ...

Det lyder som den dejligste oplevelse, Karin, og det var spændende at læse om. Du skrev, at du ikke kunne kopiere et billede - man kan altid trykke på knappen 'Print screen' (øverste række taster) og lægge billedet ind i et fotobehandlingsprogram.

Rigtig god weekend til dig!

Karin Grøn sagde ...

Hej Madame

Nej man kan ikke kopiere billedet af Touche fordi det er lavet så man ikke kan. Deres manager piskede rundt med et stort set prof kamera hele aftenen og fotograferede og jeg tror han synes han har copyright på sine fotos- hvad han jo vel også har- men det er irriterende at have sådan en fætter til at forstyrre koncerten, så jeg har fornemmelsen af at det er det, der er i vejen. Jeg kunne sagtens kopiere men de var blanke når de var gemt.
Et eller andet sted lidt dumt af et kor, der lever af at blive promoveret, men dem om det.