tirsdag den 27. april 2010

Min mands Coclear Implant operation

Allerførst vil jeg gerne sige tak til Jer, der har spurgt til min mands Coclear Implant operation ( for de "uindviede" er det et høreapparat operereret ind i hjernen med sin indre del og den ydre del ser I nederst i indlægget)

Desværre har han i øjeblikket kun en nervepåvirkning- han siger det føles som når nogen banker på som f.eks. på en knæskal. Han bliver meget træt af det fysisk, men han har i øjeblikket ingen lyd.
Årsagen kender vi ikke endnu, men hørepædagogen mener, at der ikke er skruet nok op for apparatet.

At kommunikere om lyd, når man aldrig har hørt og den person som skal indstille apparatet ikke har læst journalen grundigt nok til at vide, at det er en døvfødt person og ikke en person, der engang har hørt, hun sidder overfor , er meget vanskelig at få til at fungere.

Min mands udtryk er at det banker på, mens teknikeren spørger om det lyder som en klokke.( Nu kan ingen jo vide, hvordan en klokke har lydt i min mands hørelse, eftersom han kun har 5 % hørelse udenfor taleområdet og er superdygtig mundaflæser, men også gerne vil have visuel kommunikation til at støtte det på)
Teknikeren taler fra sin hørende verden og han taler fra sin døve. Det kræver oversættelse, som det er svært at sætte sig ind i, når man kun kender den ene og der også er en hørepædagog med, der har prøvet det masser af gange. Næste gang ved jeg, at jeg blander mig meget mere og tager ansvaret for at oversætte, så vi ikke skal køre 600 km for ingenting. Det koster nemlig også både tid og kræfter og min mand koster det en arbejdsdag plus ret stor træthed dagen efter.
Det er lige gået op for mig, at selvom hørepædagogen kender min mand, så er det jo mig, der kender hans sproglige finesser og kan oversætte, hvad han siger og oversætte den hørende verden for ham- hvilket jeg jo har gjort i mange år - vel vidende jeg selv er middelsvært hørehæmmet. Jeg har dog kunnet høre som barn og ung og blev først hørehæmmet i 16-17 års alderen.

Apparatet ligner min mands lidt, men er alligevel lidt forskellig fra, men det giver et indtryk.
På øverste billede ses den firkantede magnet, der sidder under huden på siden af hovedet og det er der kontakten til hørenerven bliver klikket på med den lille runde magnet. Dertil er der så en fjernbetjening, som kan indstilles til 4 programmer afhængig af brugerens behov f.eks. støjfyldte rum, lytte til musik, arbejdsplads osv. Det kan dog kun bruges, hvis man får lyd på.12 kommentarer:

Lavendel sagde ...

Håber det bliver helt i orden - det er fantastisk, hvad man KAN..og du har da helt ret i, at det er dig, der kender din mands måde at kommunikere og forstå på...held og lykke med det hele!

Madame sagde ...

Kære Karin, jeg håber, det hjælper, når der bliver skruet op for apparatet! Det må være en ny og spændende verden, der åbner sig for en, der ikke tidligere har kendt til den hørendes verden. Ja, det lyder rigtigt, at det er dig, der skal 'tolke', fordi du kender din mand så godt.

Helle : sagde ...

Kære Karin
Jeg håber virkelig at det kun er fordi de ikke har fået skruet ordentlig op for apparatet. Jeg krydser finger for jer, for det kunne da være dejligt for din mand bare at kunne høre lidt.

Karin Grøn sagde ...

Lavendel- tak skal du have- ja- det er nødvendigt at jeg tager med selvom det godt nok er langt at køre 600 km på en dag og nå det andet også
-----------------------------------
Madame - jeg håber også stadig ellers må jeg være der når han reagerer på at have fået taget halvdelen af sin næsten ikke eksisterende hørelse væk.
----------------------------------
Helle- ja det ville være dejligt- håber jeg- men jeg har jo heller aldrig kendt til andet end at han ikke kunne høre. men nu får vi se.

Anonym sagde ...

Jeg kan sørme godt forstå, at din mand bliver træt..det må være enormt hårdt at skulle forholde sig til lyde, når der altid har været helt stille...held og lykke men lyden :-)

Karin Grøn sagde ...

Anne- ja gid det var så vel, men det er en banken på hovedet han føler- det er desværre ikke en lyd. Han reagerer ikke på lyd overhovedet.

Lene sagde ...

Håber at det lykkes, og hvor er det godt at din mand har dig :-)

Vibeke sagde ...

Kære Karin
Puha, jeg kan ikke lide, at der er problemer, jeg er selv høreapparat bruger, dog ikke Coclear Implant, men jeg er opereret 2 gange på det ene af mine ører, og det er ikke blevet godt nok, (derfor har de aldrig fået lov til at røre det andet øre,) så jeg bliver lidt nervøs, når det har noget med operatoner og hørelse at gøre.
Jeg håber sørme, at de får det til at fungere, - det er hårdt for din mand, og meget anstrengende.
Knus
Vibeke

Karin Grøn sagde ...

Vibeke- hvor mærkeligt- jeg er også hørehæmmet og opereret to gange og det øre fungerer heller ikke. Så jeg er mere end skeptisk overfor sygehusafdelinger. Jeg synes faktisk ikke de altid ved, hvad de laver og jeg har tætte kontakter til en af de største indenfor området der ærligt siger, at de ved ikke hvorfor folk bliver døve og hørehæmmede og de ved ikke ret tit hvordan udfaldet af operationer bliver. Men vi håber stadig

Hannestrik sagde ...

Kære Karin.
Hvor jeg håber dette må lykkes. Men jeg kan godt se, at det er mere end opslidende, både for dig og din mand. Jeg tænker på jer, og følger med her på bloggen. Hilsen Hanne

Karin Grøn sagde ...

Hanne- tak for dine søde og medfølende ord. De varmer- ja det er opslidende, for det er jo ikke mine eneste kampe- faktisk har jeg en hjertesyg far, der har været og igen er på vej til at blive medicinforgiftet og en datter, der nu på 8. måned er i udredning fordi hun ikke kan holde mad i sig og maven stopper til. Det har den sådan set altid gjort, men nu er hun blevet 23 og kan ikke kalde det alt muligt andet og er nødt til at forsøge at finde ud af hvad der foregår.

Annette sagde ...

Kære Karin, jeg håber at det bliver muligt for din mand at komme til at høre med det nye apparat. Det vil blive en helt ny og spændende verden han skal sætte sig ind i, hvis det lykkes.
For mig lyder det som værende en god ide, hvis du blander dig mere, du kender jo det hele fra begge sider.
Held og lykke til jer begge.