onsdag den 3. marts 2010

CI operation


Så tror jeg endelig det lykkes. Næste onsdag kører min mand og jeg til Odense Universitetshospital, hvor min mand, der er døvfødt, skal have indopereret et elektronisk høreapparat i sneglen som jo er sammenhængen mellem hjernens hørecenter og øret. Operationen hedder Coclear Implant- populært kaldet CI operation

Han skulle have været opereret i starten af februar men desværre satte årets værste snestorm ind og vi måtte aflyse, da vi ganske enkelt ikke kunne komme derned.

Nu er tiden så fastsat og den 11. marts får han den første operation. Den vil give ham en anden hørelse og lyd end han har haft før - jeg plejer at sige at han bliver opereret nyfødt i en 53 årigs hjerne.
Det er så op til hans hjerne, om den kan lære at høre og tolke de lyde, der kommer ind. Det kan ingen sige på forhånd. Det er både spændende og skræmmende, for meget kan gå galt ( alt fra at smagssansen ødelægges til halvsidige angsitslammelser osv) og en ting er helt sikkert- det ændrer vores liv på et eller andet plan.

Jeg bliver nødt til at tage med, da min mand taler dansk men selvfølgelig er hans sprog præget af stort set kun at have hørt vokaler og kun ganske svagt med et stort kropsbåret høreapparat. Kombinationen af det og udenlandske læger og sygeplejersker er ikke særligt god.

Tolke bliver bestilt, men systemerne passer ikke sammen, så sidst sad en tolk og jeg og kiggede på hinanden i næsten en time mens min mand lå og sov med elektroder på hovedet og der blev foretaget målinger. Da vi skulle bruge tolken til samtalerne, var hun gået hjem. for hun var jo ikke bestilt til at der var forsinkelser på sygehuset eller de lagde andre undersøgelser ind.

Jeg har flere gange i det regi oplevet svære ting- bl.a. blev han engang kørt hjem efter en færdselsulykke af Falck med hjernerystelse og brækket kraveben. fordi de ikke kunne forstå. hvad han sagde.
Jeg måtte så tage fri - finde en taxa til at køre mig hjem og låne en nabos bil og køre ham på skadestuen. Det kostede afspadsering, fordi han ikke var kørt til sygehuset. Det giver jo stof til eftertanke, så jeg tager med derned og overnatter- der er jo 350 km til Odense- og bor der i den periode.

Skulle der være læsere, der kender Odense og ved, hvor man kan overnatte billigt, må I gerne give et praj, for ellers skal jeg bo på patienthotellet og det koster over 400 kr med morgenmad pr nat. Begrundelsen for den høje pris er at man ikke må konkurrere med andre overnatningssteder hvilket man heller ikke kan, da man skal indskrives via en afdeling for at bo der. Det er vist bare en god pengemaskine.
Vi må se hvad jeg finder ud af, men jeg synes jo godt systemet kunne fortælle at det koster penge at blive opereret.

Vi håber vi kan køre derned uden alt for meget sne og glatte veje og jeg håber at jeg klarer at køre bilen hjem. Jeg har ikke prøvet at køre så langt siden jeg blev lammet for 12 år siden. Ellers bliver det tog.
Det bliver så forklaringen på at jeg nok ikke kommer på nettet det næste lange stykke tid.
Dejligt at min gamle far, der har været indlagt med medicinforgiftning og dårligt hjerte i 14 dage nu endelig har det bedre og er udskrevet.

16 kommentarer:

Lavendel sagde ...

Hej Karin
Hvis du vil, kan du bo hos mig - der er 27 km til OUH herfra, du kan bare maile. Det lyder meget spændende og lidt skræmmende med operationen.

Karin Grøn sagde ...

Hej Lavendel. Tak skal du have- det var sødt af dig, men jeg mente bare om der var et værelse eller andet i nærheden man kan bo i som ikke koster 400 kr.
Måske vil jeg gerne komme og besøge dig og din butik, så nu må vi se hvor mange kræfter jeg har tilbage når vi når dertil.
Man tak endnu engang

kludemutter sagde ...

Det lydder meget spændene med den operation, selvføldig lykkes det ;)

Yt

Mette G. sagde ...

Pøj-pøj med det hele.

Karin Grøn sagde ...

Yt - Uha - du kender ikke vores familie- vi ER naboen. Alt det som kan gå galt - går galt. Vi vælter i sygdomme og handicaps. Hvis jeg ikke havde en humoristisk sans, der tiltales af det absurde, så ville jeg ikke kunne hænge sammen mere. Det har stået på hele vores liv, så jeg er ikke pessimist, men realist.
---------------------------------

Mette-tusind tak skal du have.

Vibeke sagde ...

Kære Karin
Jeg håber, at for en gang skyld, tingene vil fungere optimalt, alt andet er umenneskeligt.
Jeg har kikket lidt på priserne på et hotelværelse i Odense, og de er da bare dyre, det ser næsten ud til, at det billigste er det på patienthotellet!
Knus
Vibeke

Annette sagde ...

Karin, hvor er det spændende. Jeg håber sådan for din mand, at han bliver i stand til at høre mere end han kan nu.
Jeg kunne ikke lade være med at grine, da jeg så sønnens trøje, jeg strikkede en til min tidligere mand for ca. 30 år siden i nøjagtig samme mønster ☺, han var ikke så vild med den, den var for vamset til ham, men så overtog min svigerfar den (han kom i øvrigt fra Odense).
Pøj, pøj med det hele.

Fríða sagde ...

held og lykke med det hele.
varme tanker herfra
Frida, Island

Helle : sagde ...

Jeg siger også Held og lykke til jer, håber at alt kommer til at flaske sig.

Gitte sagde ...

Synes også det lyder både spændende og skræmmende.

Mon ikke alt går som det skal ;-) Krydser fingre for jer.

Anonym sagde ...

alle gode tanker sendes også herfra..håber alt går som det skal..og at din mands hørerest kan forbedres :-)

Madame sagde ...

Kære Karin, hvor er det spændende for jer, og nu håber jeg at alt går godt!
Men det barskt, at det er så dyrt at bo på patienthotellet. Måske du skulle undersøge prisen på et Bed and Breakfast?
Jeg glæder mig til at læse mere, når det hele er overstået.

Karin Grøn sagde ...

Vibeke- ja det er nemlig dyrt i Odense- vi krydser også fingre.
---------------------------------
Annette- tak for det- hvor skægt du har strikket sådan et trøje for så længe siden. Ja verden går i ring og moden med
-----------------------------------
Frida- tak for det - vi kan godt mærke de varme tanker tværs over atlanten
----------------------------------
Helle- det håber vi også det vil
----------------------------------
Anne- ja jeg håber også han kommer til at kunne bruge det han får ind.
-----------------------------------
Madame- god ide med bed and breakfast. Ja det er lidt galt at det skal koste så meget når man ovenikøbet er der for at hjælpe.

Hannekludekone sagde ...

Det er nok ikke nogen trøst, men det koster 750 kr på patienthotellet i Randers! Min søn og svigerdatter tog værelse der, da de blev tilkaldt i forbindelse med, at hans far var døende. Til gengæld blev der sat en seng ind på Sørens stue til mig uden beregning!
Jeg håber, alt vil gå godt for jer, det er vist ikke at spøge med, kan jeg forstå!

Karin Grøn sagde ...

Hanne- det er dog utroligt at det offentlige skal tjene på andre menneskers ulykke, for det synes jeg det er. Dog er det godt at høre, at du blev godt behandlet da Søren var syg- det glæder mig trods alt. Du har ret- det er ikke så ligetil som det lyder. Jeg har faktisk brugt meget tid på det sidste for at få min mand til at forstå at der er lyde omkring os, som han aldrig har hørt- en vandhane drypper, brændeovnen klikker, regnen trommer på taget osv- ikke ret meget af det lydbillede vi har i vores hoveder er jo i virkeligheden tale. Det kan være svært at forstå når man aldrig har hørt det. F.eks. at regn har en lyd men solskin ikke har.

Lavendel sagde ...

Jeg ved der er en god og ikke så dyr B&B på Skibhusvej??? Jeg tror du kan google den.