lørdag den 9. januar 2010

С Рождеством eller З Калядамі ( glædelig jul på russisk og hviderussisk) - snestorm i Vendsyssel og varme muffedisser

Snevejret den 5. januar 2010 efterlod huset i en dyne, der minder om en igloo- i hvert fald isolerer det godt.
Der er en sokkel på 60 cm under vinduerne på vinterhaven og der står store krukker med buksbom under sneen. Det blev en snefridag for manden, der har 40 km på arbejde og der var udkørselsforbud.

Hallehøj- her kommer jeg- sikke meget sne- jeg er jo ½ m høj over skulderen og jeg er lige ved at drukne!!

NÅ----- men en retriever er man vel, så man kan vel spise sig vej???
Jeg opgiver- nu prøver jeg at hoppe i stedet for- så jeg kan kommer over til jer.
Det kostede 3 timers arbejde at komme ud til vejen.

З Калядамі ( Glædelig jul)
og en julegave følger der også med- dog kun et af eksemplarerne- resten er til min mand og sønnike, der også fryser håndledene på tur på stranden med Balder og på cykel 5 km hver vej op ad bakke til Uni i Aalborg .
I forgårs var det jul i den ortodokse kirke- de har en anden kalender end vores- jeg tror den hedder den julianske og vores den gregorianske. Den julianske kalender var den første kalender og opkaldt efter Julius Cæsar, men - selvfølgelig havde jeg nær sagt- er den hugget fra grækerne, for romerne har vist stort set ikke selv haft genier, der har opfundet hverken det ene eller det andet, men blot kopieret grækerne. Det gælder såvel guder som kalendere og alt muligt andet- geometrien og astronomien f.eks.
Den gregorianske kalender opstår først ved reformationen og er først sent blevet tidsregning rundt i verden og i dag er den brugt overalt undtagen i den ortodokse kirke, hvor vi i vores familie har en enkelt, der har tilknytning til. Heldige asen- så får han jul to gange.

Derfor har jeg strikket et par muffedisser her i kulden til ham, så han ikke fryser og sønnike og manden har også bestilt.

Vores have er totalt tilsneet og vi har over 1 m driver i stort set hele haven, så Balder har mildt sagt besvær med at gøre, hvad han skal derude, men han klare det på meget lidt plads. Til gengæld kæmper han med fuglene om fedtkuglerne der hænger i træerne og han tror han kan klatre i træer og ind imellem lykkes det ham også at få vippet en enkelt ned og så bliver der guffet- med net og det hele. Skidt det går nok- hans første år åd han mine sokker, som jeg så kunne finde ude i haven i tilredt tilstand ligesom han troligt- sommer som vinter- regn som solskin stjal min ene sko og satte den midt på græsplænen- skøre hund.

Som det ses af de øverste billeder står han nu ikke tilbage for bollemælk hvad sne angår og tager gerne en tur i det hvide element og elsker at lave sneengle, når han kan komme til det- der er bare for meget sne lige nu.
Vi "sneengler" den på Lyngså strand sidste søndag- ah hvor er det dejligt

17 kommentarer:

Losarinas mor sagde ...

Dejlig skør hund :-)
Muffediserne i retstrik er rigtig lækre !!

bea's blog sagde ...

Hei igjen!
Ja retrieverne elsker jo sneen og du har faktisk masse av det!
Vi venter her for mer og stormen ogsa...en helg for a blive innendörs.
Laekre handledsvarmere!!!
•~♥~•
Beatrice

Anne-Mette sagde ...

Sikke herlige fotos af Balder i sneen. Vores Jassu er også en hund efter sne til trods for, at han er født i Grækenland. Der må være smuttet noget med nogle gener ;-).
Det er fantastisk at se de mange sne fotos. Smukt er det; men jo også en masse arbejde og besvær.
God weekend.
Mange hilsner
Anne-Mette

Strikkeheksen sagde ...

Det ser ud som om han svømmer i sne og han lyder som lidt af en personlighed ;-)Smukke billeder fra Lyngså strand, det er ét af de steder vi ofte går tur :-)

Muffedisser i flere lag er lige det, der er brug for i øjeblikket -det er sandelig koldt derude - ja og så med et par helvanter under :-) Jeg har lige været ude på tur og selvom det er meget hårdere at gå i dyb sne og jeg anstrengte mig meget fik jeg ikke sved på panden :-)

Lotte K strik sagde ...

Jeg skal da love for, at I har fået sne, vi har heldigvis ikke så meget. Sikke nogle fine håndledsvarmere, det er der jo også brug for i den kulde.

Madame sagde ...

Haha, det var meget dejligt at læse om Balder, Karin! Men det er jo helt utrolugt så meget sne, I har fået oppe hos jer, ja faktisk skræmmende meget. Sikke dejlige billeder du har taget.

Vi sneede inde en enkelt dag lige før jul, fordi vejene heromkring ikke bliver ryddet. Men det hyggede vi os gevaldigt med :-)

Ha' en rigtig god weekend!

Manna sagde ...

Jøsses med sne I har fået deroppe, og Balder er helt vild med det.
Flotte og dejlige pulsvarmere, de er jo helt uundværlige i denne tid

Her på Sydsjælland har weekenden været blæsende og fygende og mange veje er lukket. Det er hundekoldt ude med russervinden, og gør det ikke bedre, at jeg har bopæl 500 m fra Østersøen. Dog er jeg ikke træt af vinteren. Der er da en vis charme med alt sneen.

Annette sagde ...

I har da godtnok fået så hatten passer oppe hos jer hvad sne angår, du godeste.
Det er vel nok dejligt at se Balder lege i sneen, det ser ud som om han hygger sig gevaldigt til trods for, at han skal forcere meterhøje driver.
Hvor er det nogle lækre muffedisser du har lavet til dine mandfolk.

Clemme sagde ...

Hvor er det bare nogle dejlige billeder af din tossede hund :)

Karin Grøn sagde ...

Miri- ja det ene skal jo passe til det andet og vores familie er mildt sagt ikke en almindelig familie, men vi trives med det og det er jo det vigtigste.
-----------------------------------
Bea- ja han er noget vild med det sne
-----------------------------------
Anne-Mette- ja hunden ved nok ikke meget om nationalitet, og jeg tror det er rart for pelsen når de kan bade i sne.
-----------------------------------
Lene- der er flot på Lyngså strand og selvom hundene ikke må gå fri så gør jeg det nu alligevel- der var ryler og de var fuldstændig ligeglade med Balder og han med dem.
-----------------------------------
Lotte- ja vi har fået en masse sne
--------------------------------
Madame- ja der er temmelig meget sne og i går var jeg en tur i Aalborg- uha for en tur- på de østvestgående veje måtte jeg køre 25-30 km pga fygning.
-----------------------------------
Manna- jeg holder også meget af vinteren- især som i dag med høj sol
-----------------------------------
Annette- det er godt nok slemt med sne her- helt vildt- Balder tror det er der for hans skyld.
-----------------------------------
Clemme- han er faktisk temmelig skør han skifter mellem at være Tigerdyret og grislingen fra Peter Plys dog med Plys appetit på mad.

Alice sagde ...

Hold da op - da jeg så din overskrift troede jeg næsten du havde haft en pind i øret - så du ikke kunne se tasterne - men blev beroliget da jeg læste længere ned.
Hilsen Alice

Karin Grøn sagde ...

Alice- hæ hæ- nej jeg taler nu ikke russisk og har ej heller en kæp i øret, men som du ser er der russere i familien, som fejrer jul på en anden tid end os.

Lene sagde ...

Mon ikke stadig du har sne i dyngevis, det har vi i hvert fald. jeg håber snart at monterings og strikkevirus rammer mig, jeg har fået en strikkeblokering ;-) Og kan slet ikke komme i gang.
Det må være dejligt at bo så tæt ved stranden.

Helle : sagde ...

Din hund er bare så skøn, sikke meget sne i har fået.

Der ligger en award og venter på dig på min blog :-)

Lotte K strik sagde ...

Hej Karin

Der ligger en Award til dig inde på min blog hvis du har lyst.

Anne-Mette sagde ...

Kære Karin.
JEg har lagt en lille hilsen til dig på min blog, som jeg synes, du fortjener. Jeg læser gerne din blog - også selv om jeg ikke får kommenteret så oft,som jeg gerne vil.
Mange hilsner
Anne-Mette

Karin Grøn sagde ...

Hej Lene- jeg elsker at vi kan se havet- så kan man lade sjælen flyve- og det er dejligt- man kan næsten tømme sit hoved og bare være til. Jeg håber du snart kommer " in the Mood" til at strikke igen og ikke mindst får monteret. Jeg har lavet en æske med monteringsgrej og alting der ligger i strikketøjet, så jeg får monteret med det samme og vasket og blokket så det kommer i brug.
---------------------------------
Helle- tusind tak for awarden- det var sødt af dig at tænke på mig. Sneen må godt snart forsvinde. Det er ikke særligt sjovt med alt det rutsjen rundt i bil og driver næsten hver morgen og en mand der kører over 80 km om dagen frem og tilbage til job.
----------------------------------
Lotte- tusind tak for awarden- det vrimler med dem, så jeg må jo nok gøre noget ved det.
----------------------------------
Anne-Mette- tusind tak for din dejlige hilsen- det glæder jeg mig over og håber du forsat indimellem vil kommentere lidt. Det er dejligt at høre fra dig.