lørdag den 24. oktober 2009

En dejlig københavnerdag


Jeg fik lige et lille kig på det nye skuespilhus, der, som det kan ses ligger på den modsatte bred af Operaen, men der sejler skam en lille havnebus, så det er en supersmart ide og måde at udnytte havnearealet på. Det nye Skuespilhus er flot men meget 60er inspireret og jeg er ikke sikker på det holder arkitektonisk på samme måde som operaen, da jeg synes det er for firkantet og ligner lidt for meget noget jeg kender i forvejen. Den slags bygninger må gerne være specielle og ikke have alt for mange referencer til noget man har set før.


Min rundtur i København rummede mange spøjse og sjove butikker- her en butik med anderledes julekugler
- og en chocoladefontæne- sådan en vil jeg eje i mit næste liv-


Chocoladebutikken med fontænen ligger næsten nabo til det gamle velansete konditori La Glace fra 1870 og jeg forskød min frokost, så jeg drak the og spiste theboller og vandbakkelse med moccacreme og glasur- en såkaldt Mocca Eclair


Ægte thebord hos La Glace- på sukkeret står der " Kager, kunst og kærlighed kvæler al besværlighed "
Det kan der jo være noget om!!!

Aftensmaden mandag var Suchi i Gothersgade. Det var en herlig øl brygget på grøn the, så den smagte af citrus.
og som min mand sagde- nu kan alle supermarkedernes suchi godt pakke sammen- det var bare mums- vi kunne bare ikke spise det hele

Frokosten mandag blev indtaget i RIZ- RAZ i Studiestræde og består af salater og verdens bedste falafel samt brød og alt muligt og umuligt salat.
Hos Bette Design i Klosterstræde mødte jeg Jane fra Malmø, der også er webstrikker- desværre for sent, så vi ikke kunne nå en kop the sammen. Hos Bette Design havde de fået nye kits fra Geilsk- sjovt at se den model man selv har været med til at strikke i en butik i København. Jeg købte selv kittet Spidskompetencer i Geilsk bomuld og uld i en lys petrolfarvet, så den glæder jeg mig til at skulle i gang med at strikke.
Iøvrigt var det en meget spændende butik at besøge.


Sommerfuglen i Vandkunsten blev selvfølgelig også besøgt og det er en superflot forretning.
Sommerfuglen havde en fantastisk flot udsmykning af sine vinduer- her er et eksempel på det


Høsten fra Københavnerturen. Det blev til nogle nøgler af Drops alpaka til babytøj, lidt papirgarn og et enkelt nøgle uld fra Noro samt noget flerfarvet uld, som jeg fejlagtigt troede var Hjertegarns tryllegarn, men viste sig at være fra Marks og Kattens- købt i Strikkestuen på hjørnet af Fiolstræde og Landemål- tror jeg den hedder.
Hos Bette Design fik jeg et kit til Spidskompetencer og hos Sommerfuglen fik jeg maskemarkører og en skildpadde i træ til at samle trøjer med.
Takke være HTs nye tiltag med en lille elektrisk bus i den indre by kom jeg også hjem og fik en dejlig tur til København.

10 kommentarer:

Fríða sagde ...

det ser ud til du har haft en rigtig dejlig tur til byen, og billederne får mig til at savne, jeg elsker Köbenhavn!
kh.fra Island
Frida

Rikke sagde ...

HÆHÆ dig kunne ejg godt dele en hel dag med :-)

RisRaz, Sushi,la glace og strikke butikker - det jo også lige mig :-)

Jeg formoder helt uden undtaglese at du havde en forrygende tur *s*

Samtal från min trädgård sagde ...

Dejlig tur I havde der og I fik da set en del. Dejligt med fine garnbutikker.

Lotte K strik sagde ...

Det lyder som en god tur, og garnforetninger kan ikke se for mange af.

Strikkeheksen sagde ...

Der kunne jeg også ha´ været med, det lyder som den dejligste Københavnertur overhovedet :-)

Apropos supermarkedsushi (som jeg bestemt heller ikke er tilhænger af), så er Salling super i Aalborg (uden at jeg lige kan huske, hvor langt du bor fra Aalborg) begyndt at få sushi fra sushi-restauranten Karma i Frederikshavn - det er den ægte vare, smager helt fantastisk og kan varmt anbefales :-)

Karin Grøn sagde ...

Frida det er en dejlig by at besøge men jeg kunne ikke bo der. samme aften som vi var på sushibar var der skyderi på en anden i Hellerup. Det kan jeg ikke leve med. jeg vil have fred og ro i min hverdag og fremfor alt sikkerhed

Rikke- det var en rigtig fin tur.

Samtal- Jeg fik heldigvis tirsdag for mig selv for manden var på kursus.

Lotte- jeg så nu kun 4 men så kunne jeg heller ikke mere.

Strikkeheksen- jeg bor 50 km fra Aalborg, men jeg kommer derind en gang om ugen for at synge i jazzkor og min mand kommer der også ind imellem, så tak for oplysningen. Turen var faktisk billig- fly til københavn kl 9.10 med Norwegian 179 kr hver vej. Hjem næste aften 17.35- samme pris. Det er altså til at overkomme. Iøvrigt er der kommet et vandrehjem som nabo til Sommerfuglen på Vandkunsten lige ved siden af Gammeltorv.

kludemutter sagde ...

Tak for en dejlig rundt tur i Københaven ;)

Yt.

Helle : sagde ...

Det har da vist været en rigtig skøn Københavnertur I har haft, jeg savner snart at komme der over igen. Jeg har boet der over i næsten 8 år og min mand er barnfødt derover.

Det er da nogle dejlige garner du har fået med dig hjem!

Madame sagde ...

Det lyder som den dejligste tur, du har haft, Karin, og du har set mere af København, end jeg har i de sidste fem år :-)
Jeg er vild med dine smukke billede af Nyhavn.

Pernille på 1. sagde ...

Det ser ud til at have været en pragtfuld tur, jeg håber også snart at min pengepung syntes at jeg skal en tur til Staden :)

Knus