onsdag den 8. april 2009

En elefant kom marcherende--- og den var BLÅ


En smuk "premierebuket" til sidste forstilling

Ungerne og min mand var oppe at se forestillingen i søndags. Jeg har sørget for blomster til alle andre, så jeg fik selvfølgelig ikke nogen selv, men det havde ungerne så sørget for, så jeg fik en kæmpe og meget meget smuk buket i påskefarver, som nu står og lyse i stuen.Desuden havde datteren og kæresten et "påskeæg" med til os fra Holmegård. Det er egentlig en æggevarmer, men jeg bruger den nu til Læsøsalt til bordet. Jeg synes den er uendelig smuk i al sin enkelhed.


Mit påskeæg fra datteren og kæresten


Stof og mønster fra Stof og stil

Der skulle 7 tunikaer og et besøg på Sæby-scenen til før det gik op for datteren at " Fru Grøn" (som jeg af uransagelige årsager hedder hos hende og kæresten ) faktisk kan sy "fedt" tøj.

Så forleden gik turen lige rundt om Stof og stil, der er næsten nabo til hendes arbejdsplads. Farligt for økonomien,hvis hun først får de lyster . Vi kom først 10 min før lukketid, men nåede at få købt noget marineblåt bomuldslærred til en nederdel, hvor der skal sættes noget smukt lyseblåt blomstret stof ind som en slags tittelæg forneden og desuden noget elefantstof til nogle smarte sommerbukser med elastik både foroven og forneden som i min ungdom i 70erne. Det er lilla med små hvide elefanter, så det er jeg noget spændt på.Jeg kan jo i ånden se hende i nederdelen og med den blå Årringebluse til sommer. Den kan garanteret bruges sammen og blive et fint sæt. Desuden kan hun få en tunika af de " fede" men det ved hun ikke endnu.


En lille " ulden"

På strikkefronten har jeg fået strikket en lille raglantrøje strikket fra oven med elefanter, der er blå samt et par friske stribede bukser til i Brugsens bomuldsgarn. Mønstret Desuden fandt jeg i gemmerne en kegle med en trådet lanolingarn fra den forgangne Søndermølle Uldcentral, som blev tryllet op til en lanolinundertrøje str 60. Det er på slump og på huskeren,så jeg håber den passer. Opskriften til den lille raglanbluse har jeg fået af min gamle FDF kammerat, som jeg lærte at kende i 1972, da vi var 16 år,og han havde håndarbejde på linie på lærerseminariet og syede f.eks. en hat, der var moderne i 1978, til sin kone til deres bryllup. Det kan være jeg skal skrive den ned på et tidspunkt. Jeg har nu forlænget nakken ved at lave vendepinde så der bliver for og bag på den, men det kan man jo gøre som man vil. Ideen skulle være at man kan tage kanten af forneden på ærmer og bul og strikke i, hvis det bliver for kort, men det har jeg nu aldrig gjort.

BAgsiden af raglanblusen med knapper


En elefant kom marcherende--og de var blå!

15 kommentarer:

Manna sagde ...

Hvor er din datter sød og betænksom. Buketter er meget smuk i påskefarver.
Stoffet og sættet er " elefantisk "
nydeligt. Uldundertrøjen har jeg også strikket engang i 70´erne, nu er det helt slut med at strikke, hænderne kan ikke klare det mere, men så er det dejligt, at kigge ind på kreative blogge og få et NYDE-KIG.
En god dejlig påske til dig
Manna

Lene sagde ...

Hvor var det godt at dine børn tænkte på dig :-)
Og du er godt nok hurtig, lutter smukke sager :-)

Lotte K strik sagde ...

Sikke en smuk buket, du er heldig, det lille sæt er rigtigt kært. god påske

Annegrethe sagde ...

Hvor er det dejligt at din datter tænker på dig i den situation. Super flot buket. Jeg er helt vild med "elefantsættet", det er bare sødt. Måske jeg skulle strikke det til min nevø.
Tillykke med datteren og god påske

Irene sagde ...

Sikken et sødt lille drengesæt:-) Og elefantstoffet har jeg også kig på til tøj til børnebørnene.
Smuk buket fra dine børn:-)
Rigtig god påske til dig og din familie!

Jane sagde ...

Karin, jeg er fuldstændig vild med den elefanttrøje ;-)
Jeg er nok lidt hjernevasket hjemmefra, min mor samler på alt hvad der har med elefanter at gøre.

Strikkeheksen sagde ...

Rigtig nuttet elefantsæt i nogle skønne farver - og herligt med både blomster og påskeæg :-) Rigtig god påske :-)

Karin Grøn sagde ...

Manna- nyd du bare løs- der er rigtigt meget at kigge på lige nu men jeg har ondt af dig over du ikke kan strikke. Det er svært at undvære og godt at holde gigtsvage hænder i gang med. Det gør min mor, der havde gigtfeber som 12 årig og strikker sokker. lidt ad gangen, så kan hun godt holde dem i gang.

Lene- jeg har nogle helt specielle og superdejlige og meget omsorgsfulde børn. Det tror jeg man får når man skal vokse op i så skæv en familie som vores, men her er så også plads til at de er skæve og kammmeraterne er velkomne, så her har altid været liv og glade dage.

Lotte K Tusind tak for din søde kommentar og glædelig påske til dig også.

Irene - tak for roserne- vi ved ikke om det er en dreng eller pige men elefanterne ville kun være blå og det ønskede den kommende mor også. Elefantstoffet fås i 4 farver så jeg var lidt træt af det skulle være lilla, men det blev det altså.Hun har nemlig ikke noget i lilla

Annegrethe. Jeg sætter snarest opskriften ind- det er en basisopskrift som man kan lave om på alverdens måder og som alligevel passer.

Jane- elefanter kan et eller andet. Vi har lige været i Zoo i dag og set dem live og de er bare fascinerende. Store tunge og utroligt yndefulde på samme tid og med meget forskellige personligheder.

Lene- det er nogle dejlige gaver jeg har fået og jeg er selv vild med farverne i sættet. Niecen sagde godt nok dæmpede farver, men det får hun altså ikke mig til. Så ser babies ud som om de har fået noget de ikke kan tåle når de heller ikke må komme ud i solen nu om dage.

Camilla sagde ...

Hvor har du været flittig. Jeg har selv købt af elefantstoffet, bare fordi det er rart at have. Men et par bukser ville bestemt blive brugt. Så jeg skal da vist til at igang.

Karin Grøn sagde ...

Camilla- ja- det var et meget hurtigt indkøb men datteren kan være ret effektiv og vide hvad hun vil have for hun stak derhen i sin middagspause dagen efter og købte 2 m til som hun havde fået øje på mens hun tonsede rundt for at nå at få fat i det, men sådan er det jo når man først har fri kl 17 og har kunder. Så kan man jo ikke bare smutte, når der er 4 pakker, der skal pakkes ind til gaver. Så vi havde reelt set meget kort tid.

Helle : sagde ...

Hej Karin det er vist længe siden jeg har fået lagt en besked på din blog. Men sikke da nogle skønne ting du har fået strikket, den opskrift kunne jeg da godt tænke mig den med elefanterne ;-) Kan du og din familie have en rigtig god påske.

Samtal från min trädgård sagde ...

Selvfölgelig skal du også have en buket blomster og en presang, de er rare, dine unger. Og så meget du får fra hånden, jeg er helt mållös.

Madame sagde ...

Hvor er du flittig, Karin, jeg er dybt imponeret. Og det der stof med de små elefanter er noget af det dejligste, jeg længe har set.

Ha' en rigtig god påske, varme tanker til dig ;-)

Garn Moster sagde ...

Hej Karin... Det er bare rigtig frisk det baby sæt du har lavet... jeg ved jo der kommer 2 små baby drenge her i maj og juni i vores familie, så det var en oplagt mulighed :-)

Karin Grøn sagde ...

Helle- tak for dit besøg. Jeg skal lægge mønstret ud næste gang jeg laver et indlæg.

Samtal- jeg var også glad for buketten og nogen havde tænkt på mig. Det var en stor glæde.

Madame- jeg forsøger at få lidt fra hånden, når jeg nu ikke kan gå på arbejde og der ikke er nogen der har råd til at betale de 25 kr i timen en førtidspensionist skal have.
Elefantstoffet er bare så fint men jeg er helt vild med de andre farver også og dem kan du se på Stof og Stils hjemmeside under Patchworkstoffer.

Garnmoster - ja der var jo en oplagt mulighed der - det kan nu bruges til både piger og drenge synes jeg i de farver.