torsdag den 22. april 2010

Københavnertur- vi var der !!!

Bjørn Nørgaard åbner sin egen udstilling på SMK

Vi var der- på Statens Museum for Kunst- populært kaldet SMK - sammen med alle spidserne og en masse kunstnere.
Lyset var rimeligt dårligt til fotografering, lyden var god og der var lavet musik - elektronisk med en cello, som akkompagnerede til Bjørn Nørgaards skulpturer Venus spejler Venus.
Egentlig skulle udstillingen have været åbnet af Dronning Margrethe, men hun havde travlt med den store middag på Christiansborg, så vi nøjedes med at få den åbnet af kunstneren himself. Det var nu ikke så ringe endda efter en direktør havde holdt en lang tale med massevis af fremmedord, som selv jeg ikke forstod så mange af- og jeg samler ellers på ord. Der var i hvert fald nye til samlingen.
SMK er nu færdigt, hvad det ikke var sidst jeg besøgte det, og det har det smukkeste auditorium helt enkelt lavet i marmor og med sorte enkle skindhynder. Det var smukt og flot--- men---- desværre var trinene for smalle eller hynderne for brede, så de eneste der kunne få fødderne ned var en str 34---- dem var der ikke så mange af til ferniseringen!! Sønnike er godt nok ikke så gammel men en god str 47 !! Alternativet var at forsøge at lave liljefødder eller dreje hele kroppen i fuldstændigt akave stillinger så føddern kunne stå på langs af hvor man sad. Endelig kunne man selvfølgelig sætte fødderne på ryggen af de foransiddende, men det ville jeg nu ikke anbefale, da de så ud til at kunne forstå hvad direktøren sagde.

Vi havde en fantastisk tur med en skøn gåtur langs Kastellet ud til Den lille Havfrue, der ikke var hjemme, men vi så hendes nabo en ilder der boede under stenene 5 m fra hende.

Vi var inde at se et skønt museum med gipsafstøbninger af diverse berømte skulpturer, hvor der var gratis adgang, vi så en smuk tremaster glide ud af havnen og så vagtparaden på Amalienborg.
Vi boede i Amaliegade overfor den Italienske ambassade og med udsigt til skønne gamle bygninger.
Vi så Fr. d. 8. palæ- der absolut er seværdigt og jeg tog nogle dansetrin i Riddersalen, som jeg også har gjort på Kronborg, så nu har jeg danset i Riddersalen både på Amalienborg og Kronborg. Ikke så ringe endda.
Vi spiste på vores stamrestaurant Riz-raz , dog denne gang i Store Kannikestræde. De var så venlige at give sønnike gratis drikkevarer fordi han var studerende. Den slags restauranter samler vi på.
Vi var i Kongens have og nød det skønneste vejr og kom sikkert med et fly til Aalborg kl 22 som nogle af de sidste i Danmark før luftrummet lukkede næste aften.
Kort sagt en dejlig tur med masser af kultur, solskin, natur og kirkebesøg- dem kan vi ikke undvære når vi besøger hovedstæder. Vi nåede Sct Ansgars kirke- den katolske- Marmorkirken og Vor Frue kirke denne gang.

Amalienborg hejste flaget- det var nok fordi vi kom!!!

3 kommentarer:

Helle : sagde ...

Sikke en skøn tur I har været på, var din mand med og hvordan går det med ham. Dejlige trøjer du har strikket, tror at de vil nyde at have dem på.

Karin Grøn sagde ...

Helle ja det var en skøn tur. Sønnike og jeg er smaddernysgerrige begge to og smutter ind i gårde og mærkelige passager og gange for at se hvad der gemmer sig derinde. Vi fandt bl.a. et gammel Fødelsesstiftelse for nyføedede børn og dere mødre som ligger i Amaliegade.
Det var en svir at være rundt med ham og kirkerne ser vi bl.a. også fordi vi er nysgerrige og fordi de har toiletter og gode bænke så man kan hvile benene. Ofte er der orgelmusik fordi organisten øver sig.
Jeg synes også trøjerne er faldet helt heldigt ud.

Mht min mand så har han desværre ingen lyd på så vi venter på at skulle til Odense igen igen og have skruet mere op.Vi håber stadig.

Madame sagde ...

Det var rigtig dejligt at læse om jeres tur til København og de mange spændende ting, I oplevede!
Men øv, nu ser jeg jo lige herover, at din mand ikke har fået lyd på, og at I skal til Odense igen og have skruet mere op.