mandag den 19. november 2012

Lækkerier med jordbær efter fryseroprydning


Sådan blev de alt for mange poser jordbær og en enkelt pose fine rabarber i fryseren til lækkerier til os selv og vores familie.
 Jordbærsaften er bare den saft der bliver til overs når man tør jordbær op.Jeg synes ikke der er noget interessant ved jordbærsaft der bare er stivnet med melatin i marmelade. Det minder mig om HURRA marmelade fra min barndoms sommerlejre- man råbte hurra når man fik et bær!! Så vil jeg hellere drikke det som saftevand og undlade at jævne marmeladen og lade den være fuld af bær.
Høsten blev næsten 4 flasker saft, 11 glas jorbærsyltetøj og 3 store glas jorbærrabarbermarmelade med ægte vanilie.
Dejligt at have noget til den mørke tid. Jeg har bare så svært ved at lade de halvt optøede bær være. De smager bare af sol og sommer, så jeg har spist en del af dem som halvfrosne rå bær uden hverken sukker eller noget andet--mmmmm.
Søndagen gik med oprydning i fryseren, så der er plads til julens kulinariske lækkerier som grønkål og leverpostej og forhåbentlig får vi også et halvt lam,når min søster og svoger slagter.
Håber det bliver inden jul, for det er godt at variere julemaden med.

Vi var også en tur i skoven, der ligger ca 500 m fra os på den anden side af åen, så det blev til en god travetur på ca 4 km og det passede Balder godt.

8 kommentarer:

Ulla Røjkjær sagde ...

Jeg savler og griner af din hurra marmelade fra barndomtiden..

monaelisabeth sagde ...

lækkert med noget godt hjemmelavet saft og marmelade :o)
hilsen Mona

Karin Grøn sagde ...

Ulla- jordbærsaft er for mig virkelig luksus, men jeg elsker også rabarber jordbærmarmelade.
................................
Mona-det er så lækkert og ikke ngoet større arbejde at lave når man laver meget--- det her tog vel ca 2 timer fra start til slut og der er jo til lang tid.

Johanne sagde ...

Det ser dejligt ud - ligner sol og sommer :-) Vi rydder også op i fryseren for at give plads til ænder. Jeg laver agurkesalat i lange baner af egne agurker fra i sommers. I år var der ikke mange bær her på øen. Ledte også efter valnødder i efteråret, men kunne ikke finde en eneste...bare én enkelt grøn til valnøddesnaps...nej.
En dejlig søndag aften til dig.

Karin Grøn sagde ...

Johanne- tak for din hilsen- Lyder dejligt med mere end en and i fryseren. Prøvede John Prices opskrift på and kogt dagen før juleaften og det er ikke siste gang. DEt er smart fordi man kan få alt fedtet af til sovsen og fordi den kun skal have en halv time i ovn på fuld speed.
Alt undtagen de almindelige kogte kartofler kan jo så laves dagen før og så skal det hele bare samles ligesom et puslespil. Det er da smart.

Madame sagde ...

Jeg genkender det med den jordbærløse marmelade i vores barndom :-) Sikke gode sager du har i din fryser! Min fryser er ganske lille og indeholder desværre kun, hvad vi bruger fra uge til uge.

Karin Grøn sagde ...

Madame- ja det er desværre bare blevet sådan et nu laver marmeladefabrikkerne marmelade uden sten til børn så nu er der slet ingen bær i men kun saft- smart fundet på-- Det er jo egen avl- dels holder vi pengene hjemme ved at dyrke selv- dels kan man selv bestemme type af jordbær og de smager bestemt ikke ens-- det samme gælder hindbær-- vi har nogle gamle ret små bær der smager himmelsk og nogle store flotte bær, der er vandede lidt sure og kun ser ud af noget. så det er et spørgsmål om smag- når man som vi bor langt ude på landet kan vi ikke undvære en fryser til tingene fra haven og til gode tilbud, for jeg skal køre mindst 20 km for at handle ordentligt ind og det gør man jo ikke så tit.
Vi har også lagre af sukker mel og gryn osv i en skuffe. Det morsomme er at vores datter, der bor inde i Aalborg også har lagre. Ja hvad der i barndommen nemmes- det ej i "alderdommen" glemmes;-)

Tina Liel sagde ...

Det var da en fryseroprydning med gevinst. ALt det du fik ud af det. Grinede af HURRA marmeladen. Her er det ved at være jordbærsæson - alt for varmt om sommeren. Lavede banan marmelade for ikke længe siden. Den skulle du prøve (opskrift på bloggen) men hjælper godt nok ikke på fryserplads ;-) Tak for din søde kommentar på bloggen. Er virkelig blevet rørt over at vi har været i tankerne hos så mange dejlige blogveninder♥ KNUS