lørdag den 6. oktober 2012

Endnu en Coclear Implant operation er på plads for min mand.


Så fik Odense Universitetshospital endnu en Coclear Implant på plads i min mands hoved.
Vi har været i Odense  fra onsdag til fredag, hvor vores søde svigersøn var så rar at køre med toget helt til Odense og køre bilen hjem.
Selvom jeg har det bedre i ryggen, kan jeg stadig ikke holde til det samme som før og kan heller ikke køre så langt mere, så vi var ovenud taknemmelige for, at han ville køre hjemmefra os, hvor de har boet de dage vi var i Odense og passet Balder til Aalborg og med tog til Odense, hvor jeg hentede ham på Banegården.

Frokosten blev indtaget i Fyns Bazar efter husbond blev udskrevet. Det var godt at komme udenfor sygehusverendenen. Denne gang gik det meget lettere end første gang og han har det meget bedre og er ikke svimmel.
Nu venter bare en uges rekreation og en uges ferie, så han kan blive fit for fight til hverdagen.
Jeg boede på Patienthoteller og denne gang bliver det betalt af Region Nord, da jeg fungerede som tolk til operationen. Det var også denne gang nødvendigt. Min mand kan ikke aflæse alle og nogle kan ikke forstå hans sprog, så jeg tolkede begge veje. Også denne gang var narkoselægen gået kl 14.30 så ejg måtte tolke nede på operationsstuen og så ham falde i søvn iført blåt engangtøj og hat,
Jeg er uendelig taknemmelig for at det gik godt og jeg er dødtræt, men glad.
Datteren og barnebarnet er her forsat og bliver hentet af svigersønnen i eftermiddag, da han er nede og grave huller for sin bror.
Der er nu ikke noget som at blive vækket af en lille glad unge, der jubler mens hun hiver en i håret - napper en i næsen og glad skriger DA DA DADADADADA.

7 kommentarer:

Johanne sagde ...

Kæreste Karin. Puha ... det var godt. Og uden nævneværdige bivirkninger. Nu håber jeg af hele mit hjerte, det vil kunne hjælpe ham fremover. (Var jo lige inde og slå ordet op på google) :-)
I ønskes en rigtig hyggelig og fredelig weekend. Hils din dejlige familie - og god bedring til dig selv med ryggen. Knus fra Johanne.

Karin Grøn sagde ...

Tak for din søde hilsen Johanne- jeg håber også vi får en fredelig weekend- barnebarnet og datteren er draget hjem sammen med svigersønnen og vi trænger til at hvile os og få ro på så min mand kan hele såret. Det spændende kommer jo faktisk om en måned, hvor han skal have sat det andet CI apparat på og til at have skruet op for det apparat og lære at leve med lyd fra begge sider.

monaelisabeth sagde ...

Det er bare så smart at det kan lade sig gøre med sådan et implantat. Nu håber vi det får den ønskede virkning - dejligt at selve operationen er overstået nu.
hilsen Mona

Karin Grøn sagde ...

Det er rigtigt dejligt og nu er der kommet lidt ro på og vi er alene og kan lige så langsomt gøre tingene i vores eget tempo og jeg kan mærke at det hjælper. F.eks. har jeg i nat sovet en hel nat for første gang siden i mandags. Det trængte jeg til og jeg kan mærke min mand er på vej ud af rusen og lidt mere sig selv. Han har ikke brugt høreapparat på den side i næsten 1½ år så det kan jo kun blive til gavn. Første gang blev han jo opereret nyfødt og jeg er godt klar over at der også denne gang kommer flere lyde med, men så tackler vi det. Han brokker sig f.eks. over at havet lyder som en motorvej nård et blæser- for førhen kunne han jo ikke høre det ;-)

Lydert sagde ...

Det er vel nok godt, at alt er gået, som det skal. Forhåbentlig kommer det til at fungere helt efter hensigten.
Er det altid dig, der tolker for din mand?

Karin Grøn sagde ...

Lydert- vi er også glade for at det gik godt. Nej jeg tolker ikke for min mand til daglig, men jeg tolker på sygehuse, for de har bare ikke noget tidssystem og første gang havde vi en tolk, der ventede i to timer til 600 kr i timen og det var da meget hyggeligt, men der kom aldrig narkoselægen kom aldrig, for han går hjem kl 14.30 og hun skulle videre til en anden opgave og ingen havde samlet sammen på opgaverne, så hun faktisk nåede det. Man havde bare bestilt hende, men hun kom aldrig på arbejde, for man kunne jo ikke orientere lægerne på øreafdelingen om at de skulle komme når tolken var der selvom det var sygehuset selv der havde bestilt og betalt hende. Derfor kom jeg også sidste gang til at tolke for narkoselægen, da han først mødte min mand, da han havde ligget inde på operationsstuen og var blevet gjort klar. Jeg tolkede for min mand og til sygeplejserker og læger ca 8 gange sidste gang. Denne gang blev det kun til 4 gange, dels fordi det var vigtigt at min mand forstod hvad lægen sagde og dels var der en del der ikke forstod hvad min mand sagde, så det var vigtigt at jeg var tolk i denne situation. Især de mange udenlandske læger og sygeplejersker har besvær med at forstå ham.

Lydert sagde ...

Jeg kan godt se, det er noget værre rod, havde ikke lige tænkt på, at hospitaler og aftalte tider ikke altid går hånd i hånd.
Da mit barnebarn blev født, var der tolk med (faderen er døv), men hun var så heldig lige at nå frem til fødslen begyndte, og 1½ time senere kunne hun holde fri