mandag den 5. september 2011

Ny varmekilder til store og små

Et par sparkebukser fra Hendes verden i Mayflower Alpacca. Mønstret er strikket omvendt, da jeg synes det er upraktisk med knapper på ryggen når barnet skal skiftes. Det kan vel med lidt god vilje også kaldes en varmekilde

Så flyttede Ecoteck Amalfi ind i vores hus. Den er koblet til vores centralvarmesystem og kører på træpiller, som vi nu har bestilt. Vi har prøvet den af og den fungerer perfekt og vi kan nu slå over og bruge den i stedet for oliefyr og få lidt varme i stuen samtidig og den gamle skorsten kunne bruges.
Vores ældste brændeovn er fjernet og den "nye" er nu installeret ved den anden skorsten. Vi skal have lavet noget andet ved gulvet med tiden men skal lige finde ud hvad vi skal bruge.
Så nu er det slut med at være afhængig af olie til dyre penge. Vi har jo i forvejen solfanger på taget der også kører på centralvarmen og brugsvandet så nu kan vinteren bare komme an. Prisen for træpiller kontra olie er ca det halve, så de penge kan vi godt bruge. Eneste ubehag er at man selv skal fylde piller på hver 3.-4. dag og tømme en lille askeskuffe og et par spjæld samtidigt men det tager 2 min.

4 kommentarer:

Lene sagde ...

Det lille nye familiemedlem bliver da noget så smart med alt det du får strikket :-)
Godt din mand er hjemme igen, håber alt står vel til.

Kirsten sagde ...

Dejligt, og lige i rette tid til efterårskulden. Tillykke med de to nye 'hjælpere' i hjemmet.
Bedste ønsker

Karin Grøn sagde ...

Lene- ja det håber jeg da--- jeg har fundet det gamle babytøj frem og kasseret en masse, som møllene havde hygget sig i- så selvom der kun er et enkelt hul er det ud med hård hånd, for så er der 10 når det bliver vasket.
Så må der jo lidt nyt til.
Min mand er i dag startet på job på halv tid og skal scannes igen den 16. september, så de kan sikre sig at blødningerne er helt væk.
-----------------------------------
Det er lige præcist dejligt med billig varme og det tjener sig jo ind på forholdsvis kort tid. Min mand arvede fra en fjern slægtning og vi blev enige om at investere i noget der gav pengene tilbage, så det har vi så gjort. Vi glæder os til at få pengene retur på den måde og så er vi CO2 neutrale- jow jow--- glorien LYSER om hovedet på os- hæ hæ

Helle : sagde ...

Åh hvor bliver den lille da bare flot i tøjet !

God varmekilde i har fået der ! Det er jo med at sparre hvor man kan for tiden.