søndag den 25. september 2011

Lidt strik i småtingsafdelingen

Firkantfutter i filtet uldgarn fra Stof og stil str 43 med ekstra filtede såler

Et lille lilla sæt med en body i Alpace fra Drops--- mønster fra Tante Grøn i Odense

To par sokker- den højre med timeglashæl den venstre med kilehæl og Lene Randorff Larsens bog " To på en pind"
Ammeindlæg til datteren i dobbeltstrik samt et par små sokker
Ammeindlæg i dobbeltstrik- fantastisk smart synes jeg--- strikket sammen på midten så de holder faconen.

Lidt strik er det da blevet til i småtingsafdelingen. Allerførst fik datterens kærestes " kolde fødder" og så måtte han jo have et par nye futsko- da han sled hul på de andre, så Stof og stils uldgarn stod for skud og det er fantastisk til at filte. For at være på den sikre side har jeg dog lavet et ekstra filtede såler og syet i bunden. Lidt ekstra flydende gummi gør vel også sit til at gøre dem mere slidstærke men har du et forslag til ekstra forstærkning er den meget velkommen.

En lille lilla body i det blødeste alpaca fra Drops købt hos Tante Grøn i Odense er det også blevet til og nu er der så et helt lille lilla sæt til den lille ny bettepige, når hun engang er færdig med at at være gymnast i sin mors mave. Hun er MEGET aktiv.

Vi var i Odense i forrige uge hvor vi fik konstateret at min mands CI apparat sad som det skulle og ikke var forskubbet af slaget under ulykken. Så der er en anden årsag til at han synes han har mistet toner. Vi var også en tur hos Tante Grøn og købte til en uglevest, der vist bliver lavet til en lille kjole i mit regi og garn til " Det hele kongerige" blev det også til samt den lille uldbody.

Tidligere på måneden var jeg sammen med en af mine strikkevenner fra Jazzstrikkerne ( vores lillebitte jazzkor på 15 har en strikkeklub !!) til" Strik under bøgen" hos Hønsestrik i Års og der var en af workshopsene ( hedder det mon det??) med Lene Randorf Larsen fra Lillestrik, der underviste i at strikke to strømper på en pind fra oven. Det blev til et par helt små strømper med timeglashæl og et par lidt større med kilehæl samt en bog om teknikken, så nu er det slut med strømpepinde. Addi lace pinde i nr 3 er vejen frem og magic loop har jeg endelig fundet ud af.

Endelig er det blevet til 3 sæt uldne ammeindlæg i det blødeste merinould i forskellige størrelser. De er strikket i dobbeltstrik og strikket omvendt på midten, så de ikke går ud af facon når de vaskes. og det fungerer perfekt og bliver tykt og lækkert. Har overvejet om jeg skal strikke et sæt til de første dage med et kartet uldindlæg. De fungerer bedre end en ble, når mælken løber til, men indtil videre må datteren klare sig med dem her. Det andet skal jeg lige have udviklet og det er selvfølgelig eget design.

Jeg er nemlig gået i gang med en tyndere uldtrøje til sønnike, der jo skal være præsentabel på job, da han underviser i fysik og derunder raketter og satellitter som han har arbejdet med på Aalborg Universitet. Derfor er han " på" på samme måde som skuespillere og andre - han skal være præsentabel, så nu bliver han "pæn" i en Natteravn fra Annette Danielsen i denimblå og turkis uldgarn fra Garnudsalget. Det bliver bare så pænt og let og luftigt. Ingen fotos før den er helt færdig, men det er lækkert at arbejde med.

5 kommentarer:

Lavendel sagde ...

Du er så flittig...og gode ting bliver der produceret. Silke er også super til ammeindlæg.

Helle : sagde ...

Hold da op Karin, hvor er du flittig ! hvor bliver det spændende med den lille nye og jeg kan jo læse at det jo bliver en lille pige. Det er nogle rigtig dejlige ting du har strikket.

Karin Grøn sagde ...

Lavendel-- supergod ide det vil jeg huske, men holder det sig også varmt og tørt og kan rumme 10 gange sin egen vægt af fugt uden at føles fugtigt? jeg synes nemlig at silke er køligt såvel sommer som vinter.
------------------------------------
Helle- jeps det er et lille tøsebarn der kommer--- sikkert en drengepige for vi får aldrig andet i vores familie-- min nieces datter dog undtaget- hun optrådet i prinsessekrone og tylsskørt foroven og overall model kansas og gummistøvler forneden engang på tur men det fungerede fint.

Tove sagde ...

Flotte sager !
Dine super ammeindlæg - har du skrevet en opskrift ned, som jeg må "låne" ?
Jeg blev farmor i torsdags, så det er jo top-aktuelt for mig at lave sådanne indlæg.

Charlotte Kaae sagde ...

De er godt nok blevet gode dine sokker. ja det er det hele, men sokkerne i serdeleshed :-)