onsdag den 17. august 2011

Fy for en overraskelse- en dobbeltsidig sivende hjerneblødning

Som jeg skrev i midten af juli var min mand ude for en ulykke hvor han fik en 5 m høj trækulisse ned over sig i forbindelse med nedtagelse af kulisser efter årets Skansespil.
Han har tiltagende fået det dårligere- fået synsforstyrrelser og svimmelhedsanfald og i lørdags havde han 2 timer, hvor han kun kunne se en lille smule og søndag mistede han kraften i benene. Samtidig blev han mere og mere langsom og lidt forvirret og konfus.

Vi fik ham til lægevagten, der ikke mente der var noget akut, og mandag kontaktede jeg vores egen læge. Min mand er døv og kan ikke selv tale i telefon.
Hun mente i første omgang, at det var psykisk, fordi han havde ligget på Spineboard og slog det hen uden at have set ham.Til alt held kom papirerne fra lægevagten samtidig og deri stod der at han skulle have CT scannet hjernen.

Hun fik så ringet til Hjørring sygehus og vi fik besked om at køre til Hjørring sygehus, hvor han skulle indlægges--- Efter 3 timer i modtagelsen-- kom vi ind og fik en stue og ventede så ½ time på en sygeplejerske og efter indlæggelse i seng yderligere ½ time på en læge og efter 6 timer på sygehuset blev han så endelig CT scannet og kom på en afdeling.

Der fik vi at vide, at der var en dobbeltsidig sivende hjerneblødning,mellem hjernehinden og kranieskallen. der lavede tryk i hjernen og han blev omgående overført til Aalborg sygehus under overvågning. Heldigvis forholdt det sig fredeligt

Han blev så opereret i går og fik et dræn i hovedet til i dag hvor han så blev udskrevet. Jeg var med hele vejen igennem for jeg tolkede. Tolkesystemer og sygehussystemer passer ikke sammen. Det var en grim overraskelse og alle har undret sig over at han ikke blev undersøgt da det skete.

Det skyldtes måske at selvom det var det store udtræk på skadesstedet så var der ikke noget personale på skadestuen til at tage imod og der ventede han ½ time på spineboardet fuldstændig gennemblødt for så at blive tilset af en indisk læge, der absolut ikke havde nogen fornemmelse af, hvad ulykken var gået ud på.Han var inder og havde absolut ingen anelse om hvad en udendørs friluftsforestilling var eller hvad en vandmættet kulisse af træ var. Han skrev bl.a. at den var lavet af jern hvad vi fik rettet. Falckfolkene var jo forlængst væk så han blev bare røntgenfotograferet hvor det gjorde ondt.
Nu håber vi ikke at der dukker flere souvenirs op for det er noget af en streg i regningen.

Som jeg efterhånden har måttet erkende skal der et godt helbred til at være syge i vores sygehusvæsen nu om dage.

21 kommentarer:

Jane sagde ...

Hold da op en grim overraskelse. God bedring til manden.

Kludemutter sagde ...

Sikke en oplevelse, Karin
Tænk hvor galt det kunne være gået.
Heldigvis gik det godt, håber han kommer sig helt.
Det er da vist en klage værd, hvis i orker det.
I har da godt nok jeres at sloges med.

Knus Yt

Lene sagde ...

Puha godt at I holdt fast i, at han skulle undersøges. Det er sørgeligt at man selv skal være tovholder for at få tingene igennem.
God bedring til din mand.

Ulla Røjkjær sagde ...

Pu ha, hvor en grim oplevelse i der har haft.
Jeg vil gerne ønske din mand rigtig god bedring.
Varme tanker fra Mols

Siffe sagde ...

Puha for en oplevelse ... det glæder mig det faldt heldigt ud.

At der tales om VELFÆRDSAMFUND kan jo undre een efter sådan en sag.

God bedring til jer begge

kh Siffe

DiSign-Keramik sagde ...

God bedring til manden.

Godt han blev undersøgt nærmere.

Kh. Dianna

Strikkeheksen sagde ...

Det er ganske uhyggeligt, så meget man selv skal lægge mærke til og insistere på, når man færdes i det system.

Rigtig god bedring til din stakkels mand

Lona sagde ...

åh dear, godt du fik ham til lægen, rigtig god bedring (;o)

Mosekonen sagde ...

Den oplevelse kunne I bestemt godt have været foruden. Puha...jeg er ked af det på Jeres vegne.
Rigtig god bedring. Knus.

Karin Grøn sagde ...

Tak for jeres medfølende kommentarer. Jeg er DØDTRÆT af fagpersonale der tager lemfældigt på andre menneskers liv med kæmpe konsekvenser som resultat.
Jeg ved godt at der er fantastisk mange dygtige og ansvarlige fagfolk indenfor vores sundhedssystem men jeg synes desværre jeg alt for tit møder folk, der ser patienter som en del af en statistik og ikke som mennesker.

Anne-Mette sagde ...

Puha, det er da lige til at få sved på panden af at læse. Sikke en grim oplevelse I har haft. Godt der nu er blevet taget hånd om din gemal og han er i bedring.

Lis sagde ...

Rigtig god bedring med din mand.
Godt at vagtlægen sendte ham videre i systemet når jeres egen læge ikke gjorde det. Mener I skal klage over hele sagsforløbet, hvis overskuddet er der.

Mange varme tanker herfra.

Kh. Lis

Lydert sagde ...

For pokker, kan I blive ved med at blive ramt at ulykker? Hvor er det godt, I holder ved, det er desværre alt for tit, vi hører, at der bliver taget let på tingene på skadestuerne.
Du skriver, at tolkesystemet og sygehussystemet ikke passer sammen, betyder det, at I ikke kan få en tolk, når din mand skal til undersøgelser?

Helvigs strikkehjørne sagde ...

Fy da for en oplevelse..håber alt går som det skal nu og rigtig god bedring til manden din..

Kirsten sagde ...

Grim og trist oplevelse. De bedste ønsker om god bedring.

Karin Grøn sagde ...

Tak for jeres kommentarer--- ja det var grimt og han er derinde igen i nat for han hævede helt vildt i ansigtet.For første gang i lang tid spurgte en læge hvordan jeg havde det med at age ham med med hjem og tage ansvaret. Det er første gang nogen har bekymret sig om mig. Jeg blev helt rørt. Nej- sygehussystemet passer ikke sammen med tolkesystemet for tolke skal bestilles i god tid og til en bestemt tid og så bliver det ikke nødvendigvis når lægerne har tid selvom det er aftalt fordi der sker uforudsete ting hele tiden.

Kirsten sagde ...

Føj for en oplevelse. Ja, der skal noget af et jernhelbred til for at komme hel og rask hjem fra hospitalet. Jeg har selv dårlige oplevelser med hospitalsvæsenet og fatter ikke at der til stadighed skal skæres ned??? Nu håber jeg at manden din er i god bedring og at han kommer sig helt.

Mariane sagde ...

Desværre bliver der ting stående i journalen som en læge nu har følt og ment vedrørende en undersøgelse i sygsdomshistorien. Der er ikke noget at gøre for at få de udtalelser fjernet desværre og Lægen som sagde og mente det må ikke klandres for vedkommende har sikkert haft en svær dag. Good grief ... Kære tante Grøn, jeg har været indlagt i 7 måneder på flere hospitaler og ingen kan finde ud af hvad jeg fejler. Så din kære mand har været "heldig" at få en diagnose og ja du har så evig ret. Man skal have et godt helbred for at være syg og være på hospitalet. Jeg håber din mand har det bedre nu og at der ikke er for mange mén af hans blødninger.
En kærlig tanke herfra. (undskyld det lange indlæg)

Mette G. sagde ...

Sikken dog en grum oplevelse. Godt, at der nu er sket noget. Håber, at det går hurtigt fremad for din mand nu.

Annette sagde ...

Som om I ikke har været igennem nok. Men hvor er det dog godt, at din mand kom under behandling. God bedring med ham.

Madame sagde ...

Kære Karin, jeg synes, I må så grueligt meget igennem, men du er enestående til at støtte og være der for din familie. Rigtig god bedring til din mand!