fredag den 26. november 2010

To par sokker mere og nogle syede kræmmerhuse

Så kom sneen for alvor til Vendsyssel- det samme bord, som jeg har fotograferet juletræerne på i sidste uge- min udsigt fra køkkenvinduet.

Min udsigt fra soveværelsesdøren- driven er ca 3/4 m høj.

Endnu et par herresokker i Geilsk strømpegarn str 42- med sokkeholder foroven- en julegave til min far på 81 år


Sokkeholderen laver en buet kant når den sættes i foroven

Sokkeholder 4 omg nede- jeg tror ikke den er helt så strammende som når den strikkes 10 p nede som jeg gjorde med det forrige par

Et par julegavesokker str 37 i XXL sokkegarn købt på udsalg engang i en fjern fortid

Syede kræmmerhuse med foer i anden farve og ternet hank samt hæklet guldkant. Inspireret af Stof og Stils julekatalog.

Kræmmerhuse i flerfarvet stof fra Stof og stil

Kræmmerhuse med en udsalgssnor syet på kant og lavet til hank samt stofguirlande på kanten af den ene --- og Balder, der snebader og laver snehundeengle ---- og han ELSKER det

Kræmmerhusene er et ønske fra datteren, men jeg nægter at give 40 kr for et mønster, så jeg inspireredes bare og gjorde dem til mine egne. Jeg har svært ved at følge et mønster uden at lave om for ikke at sige at det gider jeg ikke. Jeg får millioner af ideer og jeg er nødt til at følge nogle af dem for ikke at få knald i låget.

9 kommentarer:

Helvigs strikkehjørne sagde ...

Hold da helt op for en masse fine kræmmerhuse du har lavet..

Lavendel sagde ...

De er så søde , de kræmmerhuse....godt at høre nyt fra dig, du er savnet!

Karin Grøn sagde ...

Helvig- de er nu hurtigt lavet. Det tog kun en formiddag--- nu er de fyldt med karameller og klar til julekalenderen til datteren og hendes kæreste

-----------------------------------
Hej Lone-- jeg er også helt tilfreds med kræmmerhusene selv uden opskrift. Jeg så dem i Stof og stil i noget blankt kinesisk stof og det var ikke min stil til jul, og jeg synes de her er sødere.
Tak for dine søde ord, men jeg har haft travlt med at strikke og gøre julekalender klar til begge mine " små" og så har jeg ikke haft lyst pga det med datteren. Datoen er nu fastsat til 14. januar til operation, så det ser vi frem til.

johanne sagde ...

Hej Karin. Tak for kommentaren på min blog, den blev jeg glad for.

Jamen, jamen...sikke en masse sne, du har :-)Smukt .. men synd datteren måtte vende om på grund af sneen. Vi har lige været ude og køre (lørdag kl. 13), her er højt solskin og grønne marker. Kun en enkelt lille stribe sne, som er faldet i nat. Der, hvor jorden blev pløjet i går, ligger jorden helt grå hen endnu.
Som altid leverer du smukke håndarbejder, jeg får helt dårlig samvittighed :-) Hvor er du flittig.
Ønsker dig en rigtig god weekend.

Lydert sagde ...

Mmmm, hvor er det lækkert med lune sokker, der er da i høj grad brug for dem lige nu.
Smart med sokkekanten, det har jeg ikke set før, sidder de så bedre fast?

Karin Grøn sagde ...

Johanne
Åh bare det var mig- for jeg kan ikke komme ud- jeg er lammet i venstre ben og vi bor som sagt på landet og eneste mulighed for gå ture er en gammel amtsvej- stærkt befærdet og en bivej, hvor det stort set altid fyger til og når der så ikke er nogen rabat- ja- så må mor her blive inde så jeg har været inde siden i tirsdags- æv æv-det er bare træls.
Men også smukt som du siger og i går så vi solen i en times tid og det hjalp noget på tilværelsen. God weekend til dig også

-----------------------------------
Lydert- ja sokker kan man altid bruge- de er altid populære- grunden til du ikke har set den " sokkeholder" før er at jeg har opfundet den i forrige uge- og ja- den holder sokkerne oppe uden elastik men bedst når den sidder et stykke nede. Min far har haft meget årebetændelse og tåler ikke så godt noget der strammer, så det er opfundet til ham

Manna sagde ...

Hej Karin
Hvor er det fine kræmmerhuse, at du har syet. Jeg har ikke set kataloget fra Stof og Stil, men de kræmmerhuse må jeg sy næste år.

Dejlige varme sokker du også har strikket, det kan man jo altid bruge, og der er mange, som bliver glade for sokker i julepakkerne - ihvertfald i min familie.

Jeg er ikke helt med på, hvad en sokkeholder er. Har det noget at gøre med kanten foroven?.

Karin Grøn sagde ...

Manna- jeg har helt omformuleret Stof og stils kræmmerhuse- jeg synes nemlig ikke de var så julede- nærmest forårsagtige, men jeg kan jo heller ikke lade være.
Ja, sokker er altid velkomne og sokkeholderen er netop en ting jeg har opfundet i den sidste tid- det er et kryds foroven i en sok der gør dobbelt ribben lidt mindre elastisk og dermed sidder den lidt bedre fast uden at stramme.

Madame sagde ...

Det er nogle skønne julekræmmerhuse, du har syet, Karin! Nej, der er bestemt ingen grund til at betale for et mønster, når man kan selv.

Det ser ud som om, du har fået rigeligt med sne, lige som vi har her :-)