onsdag den 14. december 2011

Verdens bedste sundhedssystem--- ja godmorgen min bare .........

jeg er godt nok ikke imponeret over vores sundshedssystem i øjeblikket.

Det begyndte med at jeg var hos lægen torsdag i sidste uge- blev grundigt undersøgt og fik besked om at den unge læge ville konferere med den gamle læge og ringe besked til mig--- ingen opringning. Fredag ringede jeg til den gamle læge og fik besked om at jeg skulle henvises til rygambulatoriet til udredning samme dag og have noget medicin. Det fik jeg også men det viser sig at der rød advarselstrekant på, så selvom jeg kan køre bil ind imellem - så må jeg ikke. -Desuden er det kun smertestillende i 1-2 timer - derefter er der ingen effekt. I går tirsdag ringede jeg så for at høre hvor de havde henvist mig og det viste sig et den henvisning slet ikke var sendt. Så i dag ringede deres sygeplejerske tilbage og undskyldte og sagde at nu var den afsted. Det håber vi så er rigtigt.

I går skulle min datter en tur på fødegangen med veer og plukveer. Derinde blev hun mødt af en sur gammel jordemor, der bestemt mente hun var gået 2 uger over tid og skulle sættes i gang. Det er hun imidlertid ikke, da hun er i uge 36 men har mange veer. Da hun så begyndte at kalde hende Katrine og fortælle hende at hendes adresse var forkert, så dæmrede det. KONEN VAR GÅET IND PÅ EN FORKERT STUE MED JOURNALEN TIL EN ANDEN KVINDE. Jeg sagde til de unge, at var hun bare i nærheden til fødslen skulle de sætte et stort grønt kryds på barnet for hvis hun kunne tage fejl af voksne hvad kunne der så ikke ske med nyfødte.

Som om det ikke var nok blev jeg i formiddags ringet op af den læge, der opererede min mand for hjerneblødning i sommer. Vi skulle komme ind med det samme, da han havde modtaget CT scanningsblilleder lavet den 10 oktober. Der var min mand blevet scannet og den polske dårligt dansktalende sygeplejerske bad os vente, da en læge, som vi aldrig mødte, skulle godkende billederne. Vi fik at vide at han sad ved en PC og så med. Vi troede selvfølgelig det var den opererende læge, der havde bestilt scanningen. Det var det ikke, viste det sig.Det var en læge, der slet ikke skulle se de billeder og pga langsom procedure--- vi skal jo spare---- var billederne først kommet de 5 etager op i går over 2 mdr efter. På de fotos var der blødninger, der absolut ikke skulle være der så smin mand blev akut indlagt igen og scannet i dag. Heldigvis viste de at blødningen nu erhelt væk.

3 gange kæmpefejl- min mands kunne have haft fatale følger- på 2 dage--- det må vist være noget nær Danmarksrekord.

Samtidig med min mands inlæggelse blev vi filmet til TV 2 s nye serie Kirurgerne, der kommer til at køre i vinter og forår 2012 og hvor de følger unge læger, der videreuddanner sig til specialister bl.a. vores læge.
Så jeg tolker på livet løs til min mand. Ikke fordi det betyder noget, for vi er jo alle vant til at være " på" så det virker bare helt naturligt, men man tænker sig selvfølgelig om hvad man lige går og at man ikke går i vejen for kamera. Der bliver sikkert max ½ min med os men det er jo så også godt nok. Det er jo den unge læge og ikke os der er i fokus.

3 kommentarer:

monaelisabeth sagde ...

Uha - det virker godt nok langt fra betryggende.
I din mands tilfælde da heldigvis noget, der 'gik i sig selv ' igen - men det kunne da have haft fatale følger.
I har da godt nok været uheldigt ramt
Hilsen Mona

Lydert sagde ...

Får det da aldrig ende, det er da hele tiden, I kommer i de gale hænder i sygehusvæsnet

Karin Grøn sagde ...

Monaelisabeth- Du har ganske ret- det kunne være gået helt galt og det er ikke sygehusets skyld at det ikke gjorde det.
-------------------------------------
Lydert- jeg ved det ikke men det er hele tiden og så igen.