tirsdag den 26. juli 2011

Lidt babytøj kan man jo altid strikke

Trøje fra Garnstudio i strømpegarn fra Aldi
En lille undertrøje i merinould til et nyfødt vinterbarn
En enkelt 80er undertrøje mere til samme vinterbarn

Trods forfærdelige hændelser i Norge og stor medfølelse med de efterladte og hele det norske demokrati, som jo i virkeligheden er det, der er angrebet af en galning med storhedsvanvid- måske ikke en psykiatrisk diagnose- for der findes heldigvis så få af den slags mennesker at det ikke er en diagnose--- og til trods for at min mand i går fik konstateret at have en indre blødning i lungehinden fra ulykken sidste søndag--- det havde skadestuen glemt at undersøge--- så har jeg alligevel tænkt mig også at se lidt fremad.

Jeg har strikket lidt babytøj og datteren har syet knapper til den store guldmedalje.

HVORFOR?

Det er nok fordi jeg skal være bedstemor først i det nye år. Det kan ikke længere skjules og det er vores første barnebarn og vi glæder os.
Alt går tilsyneladende godt i øjeblikket og det vælger vi at fokusere på og håber at hun får den hjælp hun skal have og er selvfølgelig opmærksomme på hvis det ikke sker.
Indtil videre glæder vi os og kan se at de unge er glade og glæder sig og det gør vi naturligvis også.
Vi kender ikke barnets køn men alle kan jo bruge blåt, hvidt og lilla og mange andre farver og datteren er heldigvis ikke kræsen og synes ikke at det er vigtigt at alting matcher, men at barnet er har det godt og er rent og tilpas og glad. Det er gode egenskaber at kunne se sådan på det.

Iøvrigt ved jeg ikke, hvad der har været i luften i april maj måned i år. Min niece og min datter har termin med 14 dages mellemrum, en anden ung vi kender ligeså og kærestens lillesøster en måned senere--- så det kommer til at vrimle med spædbørn i det nye år.

16 kommentarer:

Fríða sagde ...

söde Karin, hjertelig til lykke herfra. börnebörn er bare noget af det allerbedste livet byder på, så du kan roligt glæde dig. mon ikke vi kan vente mere babystrik fra dig den næste tid.
kh.fra Island
Frida

mona sagde ...

Jamen tillykke :-) det er dejligt med børnebørn, og at strikke til dem.
God bedring til din mand, godt han slap fra det med livet i behold, det kunne da vist være gået meget værre!

Kisser sagde ...

Stort til lykke herfra - med den kommende familieforøgelse.
Håber din mand hurtigt kan komme over blødningen i lungehinden.

Anonym sagde ...

Stort tillykke. Hvor er det en dejlig nyhed, midt i alt det forfærdelige. Fine ting du har fået strikket allerede... der kommer sikkert mere til

Mosekonen sagde ...

Hvor er det dejligt, hjertelig til lykke. SÅ skal der strikkes :-)

Anne-Mette sagde ...

Hvor dejligt for jer, at der nu er barnebarn på vej. Det er skønt, kan jeg love dig :-).
Håber, din gemal kommer sig hurtigt og ikke er for ramt af blødningen på lungehinden.
Fint strikketøj til den lille ny bebs.
Kærlig hilsen
Anne-Mette

Lydert sagde ...

Tillykke med det kommende barnebarn, det er bare SÅ stort at blive mormor

Helle : sagde ...

Endnu engang tillykke med det kommende barnebarn og sikke dog noget med din mand. Jeg håber at I er ved at være lidt oven på igen, selv om det godt kan tage lidt tid.

Mange gode tanker til jer alle !

Kirsten sagde ...

Hjerteligt tillykke til de kommende besteforældre og god bedring til manden, godt at det ikke gik værre.

Lis sagde ...

Kære Karin, Stort tillykke med det kommende barnebarn.

Cardigan fra Drops ligner altså også en falkenberg, jeg strikkede til min søn for 7 år siden. Den er bare flot.
Dine to uldne undertrøjer er bare gode i brug. De kan også bruges som små bluser i bomuld om sommeren.

God bedring med din mand. Det lyder ikke særligt rart at have en blødning på lungehinden. Håber det går væk hurtigt.

Kh. Lis

Strikkeheksen sagde ...

Sød lille farveladetrøje :-)

Tænk at skulle være mormor - det må være stort - tillykke med det :-)

Og rigtig god bedring til din mand - det lyder som en meget ubehagelig hændelse :-)

Karin Grøn sagde ...

Tusind tak for alle jeres søde hilsner. Ja- vi glæder os og ja- det er stort - og vi er heldige at vi kan følge det forholdsvis tæt, da datteren kun bor 50 km væk og det er jo ikke så langt i vore dage og slet ikke når man bor på landet som vi gør.
Der kommer mange andre strikting for flere af de andre, der venter sig har spurgt om jeg vil strikke så jeg håber jeg kan nå det hele. Sønnike skal også have en ny pæn trøje, da han skal starte på Viborg HTX som underviser her den 1. august så vi har været ude at prøve nye biler i dag - det var skægt.

Madame sagde ...

Kære Karin! Hjertelig tillykke med at I skal være bedsteforældre. Og så håber jeg, din mand hurtigt kommer sig over blødningen i lungehinden - godt det ikke gik værre, når uheldet skulle være ude.

Anonym sagde ...

Tillykke, det var dejligt at høre. Jeg så din kommentar (fredag 29.) hos Lavendel og synes det var fint sagt. Meget rigtigt, og meget smukt. Jeg er lidt nysgerrig, og tillader mig at spørge om du har været på skuespil-højskole eller teaterskole og så endte med at lave noget helt andet, fordi teater er opslidende (eller kan være det)? Jeg kunne måske godt bruge en teknik til at holde hovedet koldt når jeg somme tider bliver overvældet.

Karin Grøn sagde ...

Hej DAX Velkommen til.
Jeg har ikke nogen uddannelse som sådan men jeg er kommet på og i teatret siden jeg var 8 år fordi min mor arbejdede som sekretær for chefen i 27 år på en af landsdelsscenerne og dengang skulle de have et meget blandet repertoire og jeg så en masse og kom på min mors arbejdsplads men jeg fik aldrig lov at optræde. Jeg mødte også en masse kendte og ukendte skuespillere og lærte allerede tidligt at det er fuldstændigt tilfældigt hvem der bliver kendte og hvem der ikke gør. Ad tilfældige veje kom jeg så på scenen på en amatørscene med professionelle instruktører til både instruktion, koreografi og sanginstruktion og da de skifter hvert år så får man hen ad vejen lært nogle redskaber og teknikker man kan bruge. Desuden har jeg på HF læst Dramatik og der fik jeg endnu mere og har nogle instruktørkurser med hammerdygtige udenlandske undervisere under DATS.
Jeg har været tilknyttet den føromtalte amatørscene, hvor man spiller friluftsspil-- sidst Robin Hood af Bdr. Price og en anden amatørscene i snart 20 år og det giver en masse erfaring. Det med eksamen og rolleteknik er noget sønnike har brugt på universitetet og det hjælper meget på bl.a. nervøsitet. Man øver hvordan man vil gå og stå og hvilken følelse man vil have når man skal sige sådan og sådan. Det hedder undertekster og jeg laver simpelthen en figur som jeg går ind i. Jeg føler jeg skifter usynlige sko og låner min krop og mine tanker ud til den person og så siger jeg hvad jeg skal. Det beskytter meget men betyder også at man pludselig ikke er sårbar selv for man er jo ikke sig selv men en anden. Gamle Johanne Louise Heiberg sagde det så fint---" jeg er en anden--- og dog mig selv". Andre siger det modsat men det kan man ikke for så kan man ikke udføre forfærdelige handlinger som drab osv på scenen. Håber det gav lidt indsigt.

Samtal från min trädgård sagde ...

Tillykke med det, skal blive så spändende at höre mere om det.
Her strikker jeg babysokker på löbende bånd, mest fordi det går så hurtigt!