lørdag den 26. februar 2011

Vinterferie- afslapning og hygge og lidt strik og en masse garn

Min mand og Balder nyder vinterferien med en god bog foran brændeovnen og en solstribe

Sangsvaner på marken tæt ved vores hus. De kan høres hele vinteren, hvor de synger eller piber højt- jeg plejer at kalde det min vinterlyd, for jeg kan høre det udenfor huset hver dag igennem vinteren--- en stor glæde, når de flyver med deres kæmpevingefang i smukke formationer hen over vores hus fra fourageringspladsen på markerne bag os til sovepladserne på strandengene i havstokken.

Et fantastisk syn når de letter.
En tur til Garnudsalg.dk i Gug resulterede i indkøb af garn til trøje til datterens kæreste- her Blackhill højlandsgarn i alfarød og blommetomat samt en tråd lækker rød supertynd alpaca effektgarn. Her med strikkeprøve som skal blive til en sweater af Annette Danielsen Frost fra Strik naturligvis- efter den unge mands eget valg selvfølgelig.

Det blev også til en cone mere med cigarfarvet højlandsgarn som sammen med rester skal blive til en retstrikket trøje fra Aagaard tekstil, samt en " garnblomst" der ikke er pænt pakket ned, men som jeg selv var med til at vælge. Desuden en snak med Kenneth Weller - meget hyggeligt menneske.

En lille restevest str 3 år i Drops Alpaca blev det også til.

Måske ikke det kønneste på jorden, men varm og blød som bare........
Den komme til at gøre lykke hos den lille nevø på Sjælland- håber jeg.

12 kommentarer:

strikkeentusiasten sagde ...

Det ser dejligt afslappende ud - intet er bedre end en lur i en solstribe når man er hund eller kat.

Skønne ting du skal igang med af Wellers garn (han er nemlig et yderst behageligt menneske) jeg har også købt (stort) ind og gramser jævnligt på sagerne og nyder de skønne farver.
Skal dog lige have en ting færdig først, før det kommer i brug.
God weekend
kh Jane

Losarinas mor sagde ...

Ferier er en dejlig opfindelse :-)

Karin Grøn sagde ...

Strikkeentusiasten- Balder elsker det i hvert fald og det gjorde manden også. Jeg er allerede i gang men jeg synes ikke strik gør sig særligt godt på pindene. Garnet bliver rigtigt fint når det bliver strikekt sammen. Man kan ikke se at den blommetomatfarvede er varm varm orangerød og sammen med de to andre giver det et fantastisk resultat.
----------------------------------
Ja- men man føler det jo aldrig når man ikke kan arbejde. så får man faktisk bare mere travlt fordi alle er hjemme og man skal have firmaet Grøn til at fungere- men dejligt at se at andre har det rart med det og godt at hygge om dem

johanne sagde ...

Afslapning, landlig idyl, livsglæde og livsværdier - dine billeder har det hele. Skønt.
Ønsker dig, manden og Balder en dejlig weekend.

Pia sagde ...

Dejligt foto af gemalen og vovse. De nyder det vist. Dit garnkøb ser lækkert og spændende ud, jeg har stadig tilgode at handle dér, men jeg har indført garnkøbstop med mindre jeg ikke har til projektet.

Karin Grøn sagde ...

Johanne- du har helt ret- det er lige hvad det er og vel egentlig den eneste rigtige måde at holde ferie på. At tonse rundt og lave alt muligt andet kan man jo altid men huske at slappe af med en god bog i en solstribe med en kælen varm hund i hånden- det er nemlig supervigtigt.
.......................
Pia- med de priser kan alle vist være med. 500 g garn for 150 kr- helt ærligt- det er da billigt. Det er samme slags som andre supersoft men prisen er en helt anden og så kan man få garn der ellers er svært at finde- f.eks. uldsilke- og garn med 20 pct cashmere- jeg følte det hos en anden strikker og det var godt nok fantastisk blødt

Madame sagde ...

Billerne af din mand og Balder og af svanerne er bare så dejlige, Karin! Sikke et syn du må have, når svanerne flyver forbi jeres hus.
Ha' en rigtig god weekend!

Karin Grøn sagde ...

Madame- jeg føler mig utroligt lille for vingefanget er jo over 2 m og de flyhver altså lige over mig hoved og ydmyg over al den skønhed- især når de er mod en isblå- turkis himmel og kridhvide- de er simpelthen så smukke og så kan jeg høre dem udenfor hele vinteren. Sangen hører jeg dagen lang udenfor og pludselig en dag i starten af marts er der dødsensstille for så er de rejst mod nord mod Murmansk hvor de har vinterkvarter.

Strikkeheksen sagde ...

Jeg skal love for, der slappes af -herligt billede :-) Og dejligt med alle svanerne lige uden for :-)

Smukke røde farver, du har fundet -jeg har endnu ikke været fristet af garnudsalg.dk, men jeg er også i sparehjørnet i øjeblikket - der er jo visse investeringer, der skal hentes hjem igen. Vil lige se om kvaliteten holder, eller det bare er en ny dille :-)

Mariann sagde ...

Sikke en dejlig lille vest, som nok skal gøre lykke :-) Sikke en masse lækkert garn du købt. Dejlige farver. Jeg har også en del derfra nu, og glæder mig til at få det "afprøvet". Uldgarnet virker i allefald utroligt lækkert :-)

Karin Grøn sagde ...

Lene- du kan roligt købe garn i Gug. Man kan selv hente det hvis man ringer til Kenneth Weller og garnet holder og det gør prisen bestemt også Han udnytter gamle kontakter fra tekstilbranchen, hvor han køber rester op derfor varierer udbuddet hele tiden og han har garn, som andre ikke har- bl.a. merinould med 10-20 pct cashmere til ca 220 kr pr 500 g og det er i hvert fald billigt. Mærkede en strikkevenindes sjal strikket i det og det superlækkert og superblødt.
Håber du også får glæde af det når finanserne kommer på plads.
...................................
Mariann- ja nu er der ikke så meget når det kommer til stykket- 3 cones med 500 g og en masse små nøgler på 25 g som jeg selv fik lov at sammensætte. Det var sjovt og hyggeligt.

Mette G. sagde ...

Uha, uha - det er farligt med sådan et besøg ;-) Dejligt ser garnet ud.