søndag den 17. oktober 2010

En baskerhue af rester til en 4 årig pige

Baskerhue fra Gavstrik bearbejdet, så den passer en lille pige på 4 år.
Baskerhuen fra kantsiden
Huen er strikket i rester fra huerne og vanterne og der var 20 cm rosa garn tilbage, da det sidste felt var strikket. Kanten har jeg lavet som en hulkant, hvor der er taget lidt ind og det betyder, at der kan sættes et silkebånd, en strikket snor, en farvet bred elastik og lignende i, alt efter temperament og smag eller den kan bare stå som ren hulkant, hvis man har mere lyst til det. Jeg har jo ikke barnet her og kan derfor ikke lave den så den lige passer--- og hvor længe gør den så iøvrigt det, når barnet er 4 år, jeg det er n fleksibel løsning synes jeg selv.
Huen er ikke blokket, så derfor det lidt " uldne" udseende.
Jeg regnede og regerede for at få str. og den er str 51 i hovemål og jeg har valgt at slå 35 m op og strikke med en vending på 3 m i midten og derefter vendt med 2 m og begyndt vendinger fra hovedsiden efter 9. vending fra midten ( Den grå midte er ikke taget med i den beregning). Derefter strikkede jeg de 18 felter, der skal til for at få en cirkel og da det var strikket sammen, tog jeg 104 m op og strikkede perlestrikning ca 3,5 cm ud før jeg strikkede en vrangpind, en hulrække med 4 m indtag og en vrangpind før jeg lukkede af.
Fidusen er, at man når, vendingerne er lavet, sætter m over på samme p og strikker striben hele vejen igennem
Den oprindelige opskrift finder du på Gavstriks hjemmeside under opskrifter.

8 kommentarer:

Lavendel sagde ...

Har ikke fået lavet den model...endnu, men den er på tapetet. Flot arbejde og hyggeligt at høre lidt fra dig!

Karin Grøn sagde ...

Hej Lavendel- jeg overvejer også om jeg selv skal have den. Nu har jeg vist strikket en 4-5 stykekr men jeg har bare ingen selv.
Også særdeles hyggeligt at høre fra dig.
-----------------------------------

Samtal från min trädgård sagde ...

Fin basker! Her har jeg også unger, som synes, at de vil have noget ingen anden har, og denne hue er jo et glimrende bud.

Lotte K strik sagde ...

Den er da godt nok fin.Jeg tror jeg vil prøve at se om jeg kan lave en.

strikkedilla sagde ...

Utrolig masse flott strikk i bloggen din.

Karin Grøn sagde ...

Strikkedilla- tak skal du have. Jeg håber jeg kan inspirere dig og andre. Det er den måde jeg selv bruger andres blogge på. Du skal være meget velkommen her.

Helle : sagde ...

Sikke et tælle arbejde du har været igennem, men det er et utroligt flot stykke arbejde du har lavet. Den må blive fin til hende.

Madame sagde ...

Hvor er den sød, Karin! Nu strikker jeg jo ikke, men din smukke hue minder mig om min barndom, hvor min far gik med baskerhue. Det var vist meget moderne til mænd i 1950'erne.