lørdag den 9. oktober 2010

Cardigan med lynlås i tyk Geilsk uld til min mand


Så blev det endelig min mands tur til at få en trøje.Mens alle andre har fået trøjer og strik i stride strømme har han vansmægtet, så nu blev det endelig hans tur. Efter CI operationen er han blevet meget kuldskær, så heldigvis havde Geilsk udsalg og solgte Tyk geilsk uld ud til en 10er pr nøgle og jeg slog straks til og købte 24 nøgler. Det var alt for meget, men det gør ikke noget- det er noget dejligt garn og kan blive til mange lækre ting.

Modellen er fra Drops design er denne - en cardigan med krave og lynlås. Der er dog lavet lidt ændringer. Bl.a. ville min mand ikke have krave men ribkant i halsen, da han som regel går i skjorter og kanten er lavet efter Bente Geils anvisninger i Spidskompetencer, hvor man strikker glat i kanten og kun strikker de tre første og de tre sidste m på hver anden pind og trækker garnet hen over på bagsiden. Den er genial til isyning af lynlås og bliver meget jævn og nem at sy i. Lynlåsen er iøvrigt fra Stof og stil og fås til den nette sum af 19 kr - delbar og med messingkugle - fantastisk billigt.


Og så opdagede Balder, hvad der foregik!


Trøjen set fra bagsiden, hvor man kan se spillet i garnet, der er tweedgarn i mange varme farver.



Sønnike er hjemme og tog et billede af far mor og Balder i haven foran Saragentæblebusken, der står med tusinder af bittesmå æbler. Et rigtigt efterårsbillede. Min vest er Vestpå fra Bente Geil.

20 kommentarer:

PiaT sagde ...

Hej Karin, Hvor ER den bare flot, den trøje, du har strikket og sikke en farve... I matcher forøvrigt rigtig godt på billedet :-)
Kh Pia :-)

Tineke sagde ...

Hvor en smuk trøje, og din Vestpå er også bare herligt. Den har jeg tilgode at strikke endnu.

Jane sagde ...

Nej hvor er den bare flot den trøje og så er farven helt vidunderlig (jeg er selv ved at lægge sidste hånd på en cardigan til mig selv i samme farve ;-))

Anonym sagde ...

Flot farve til en herretrøje og trøjen er blevet rigtig flot. Dejligt at du er tilbage :-)

Ann sagde ...

Hvor er den flot!
Og den er da meget pænere med den hals end den originale.
Det lyder spændende med den geilske kant, selvom jeg ikke heeelt forstår, hvordan man....trækker tråden på bagsiden...hmmm :-<
Hvor meget garn brugte du?

Samtal från min trädgård sagde ...

I er vel nok et fint par! Og hvilket fund til en 10'er/nögle. Flot strik på jer begge, så jeg kan godt forstå, at han er tilfreds over at ikke behöve at vansmägte längere.

Bebiane sagde ...

Flotte billeder, det er meget smukt strik du har lavet og sørme godt, at der også blev lidt til gemalen :-))

Helle : sagde ...

Flot trøje du har strikket til din mand, ærmerne er blevet godt lange ;.) og som i da passer sammen. Dejligt billed af jer alle tre !

Ingrids strik og patchwork sagde ...

Hvor ser i godt ud i jeres fine Geilske strik.
Hilsen Ingrid
Samsø

Helvigs strikkehjørne sagde ...

Hvor er det en flot trøje du har strikket til din mand og hvor ser i bare flotte ud sammen.

Lydert sagde ...

Stakkels mand, der har frosset indtil det blev hans tur, men jeg skal da love for, det er en lækker trøje, han nu har fået.
Hvordan går det efter CI-operationen?

Jette sagde ...

Den er godt nok flot og sikken smuk farve, og de mænd bliver jo som regel forsømt med hensyn til hjemmestrik, men der er så mange flotte lige nu, så det kunne være man skulle igang. Og din vest passer jo perfekt til.

Karin Grøn sagde ...

Pia T. takker mange gange- jeg er også ganske godt tilfreds.
-----------------------------------
Tineke- god fornøjelse med Vestpå- den er altså sjov at strikke.
-----------------------------------
Jane- ja det er en dejlig farve- man bliver i godt humør af den.
-----------------------------------
Anne- tak for de søde ord- ja det har været en travl tid, men det er så privat, at jeg ikke skriver om det på nettet.
-----------------------------------
Ann- mine erfaring med kraver der er strikkede er, at de stort set altid bliver skæve og ikke sidder ordentligt og slet ikke i så tykt garn, der jo vejer. Kanten laves ved at man på i venstre side strikker de sidste 3 masker ret og tager de tre første masker løs af på vrangsiden. I højre side på vrangsiden strikker man de sidste
3 masker vrang og vender og tager de første 3 masker af ret og så sidder der en tråd, på bagsiden i begge sider som holder kanten ensartet og som man kan trække i så det bliver ensartet. Håber det var forståeligt.
-----------------------------------
Samtal- tak for de pæne ord- han er også svært godt tilfreds
-----------------------------------
Bebiane- takker mange gange- ja han skal jo ikke nøjes når andre kan få.
-----------------------------------
Helle- han har pokkers lange arme, så det er lidt svært at få dem til at passe helt, men han vil gerne have dem på den måde.
-----------------------------------
Ingrid- tak for det.
-----------------------------------
Helvig- uh vi labber det i os.
-----------------------------------
Lydert- sjovt du spørger til CI for sønnike er netop hjemme og makker med farmand for at udvide begreberne og gå ind i de helt små detaljer- og tak for interessen for ham.
Faktisk har min mands bivirkning ved operationen været at han fryser helt vildt så det er godt han nu har en varm trøje.
-----------------------------------
Jette- Ja, det er jo nok fordi det er stort arbejde at strikke til mænd og fordi det som regel er jævnt kedeligt at strikke noget ensartet. Garnet er begge dele fra Geilsk så farvespektret ligger jo tæt.

Ann sagde ...

Tusind tak for beskrivelsen. Jo, nu forstår jeg det. Det lyder spændende. Jeg synes ofte, det kan være svært at få en pæn, god kant til isætning af lynlås.
Det må jeg prøve.
Vil du også svare på, hvor meget garn du har brugt, for jeg har nemlig også købt en del af det tykke geilske uld, men jeg er lidt i tvivl, om jeg har nok til sådan en stor trøje.

Karin Grøn sagde ...

Hej igen Ann. Trøjen vejer 830 g med lynlås så mon ikke det er ca 16-17 nøgler. Jeg har strikket på p nr 6 men det var for at det kunne passe til strikkefastheden på trøjen.
Den er rigeligt stor, men hellere det end den anden vej. Den har været vasket to gange på 30 gr uldprogram og det hjalp.
Held og lykke med arbejdet.
Lynlåsen er 60 cm lang, så det fortæller lidt om størrelse og så har jeg splejset alt garnet sammen og det fungerer fint og ser pænt ud.

Madame sagde ...

Hvor er den flot, Karin! Skøn facon og farve du har valgt til din mand - og I matcher hinanden så fint i farverne. Ja, selvfølgelig skulle Balder med på billedet - han plejer jo også at være mannequin :-)

Dejligt at du er her igen!

Ann sagde ...

Tusind, tusind tak, Karin.
Ja, jeg tænkte det jo nok. Der skal mere garn til end jeg har købt i en farve, men så må jeg jo overveje at kombinere farverne.........vi får se...., men tak fordi du gav dig tid :-)

strikkeentusiasten sagde ...

Hvor er det en meget smuk trøje du har strikket til din mand.

Vestpå er blevet rigtig flot og passer jo i farven til din mands trøje, rigtig godt billede af familien, nu er det kun Balder der mangler en rød trøje !!!

Karin Grøn sagde ...

Madame- han er heldigvis også godt tilfreds. Det er så fordelen ved at lade ham vente i kulden- alt kan bruges når man fryser- hæ hæ. Farven er nu hans eget valg- det er godt med lidt pangfarver når vi er blevet lidt grå i toppen og ikke farver håret. Så kan farverne få lov at spille længere nede.
-----------------------------------
Strikkeentusiast - ja den er ikke særlig grim, som folk siger her i Vendsyssel, når noget er pænt nok.
Balder vil nok betakke sig, men han ryster faktisk af kulde om vinteren- men så skal det nok være uden lynlås- hæ hæ.

Dortheivalo sagde ...

Hvor er I bare begge to fine, du med din vest-på og gemalen med den utroligt flotte cardigan