mandag den 7. september 2009

Vores årlige bryllupsdagstur " ud i det blå"

Balder og Sønnike deler skønne velsmagende vilde æbler


Hvert år har vi i forbindelse med vores bryllupsdag- denne gang den 27.- været en tur "ud i det blå" enten med os selv og senere med børnene og nu med børn og datterens kæreste.


Vores tur gik i år til Ravnkilden i Rold Skov, der ligger for foden af Gravlev bakker og spytter 85 l vand ud i sekundet- iøvrigt noget meget dejligt vand, så bevæbnet med plastikposer- sidste gang samlede vi blåbær til Romtopf- og vandflasker, begav vi os på travetur i Gravlev bakker og det første, der bød os velkommen var fårene, der afgræsser lyngbakkerne, så det ikke gror til i græs. Desværre er de ret angrebet af lyngbladbillen og dermed ikke lyserøde men brune i år, men der var da steder, hvor der var lyserødt.


Ruten går gennem bøgeskov med gamle stammer og store slugter og med bakkeknolde, der, når man endelig er kommet til vejrs er lyngklædte og breder et fantastisk landskab ud for fødderne af een. Det er et helt unikt landskab, der skal opleves og er stærkt anbefalesesværdigt, men tag gummistøvler på- det havde kun datteren!!


Velkommen til---- siger indbyggerne på P pladsen.


Som sagt HUSK GUMMISTØVLER !!!


Udsigten når man er kommet til vejrs.


Enkelte steder var lyngen faktisk rosa og man fornemmer her at det faktisk er en lille busk
Vadestedet ved Ravnkilden, hvor flaskerne fyldes med klart iskoldt kildevand

Farmand og Balder fik også en tår

Efter turen var vi godt sultne og kørte den lille stump vej til Rebild bakker, hvor vi indtog en dejlig dansk frokost i Top Karens hus med sild, mørbradbøf, rullepølse og brieost- alt så hjemmelavet det som det kan blive og til en meget rimelig pris.
Top Karens hus- et gammelt og godt traktørsted i Rebild
Mens vi spiste frokost hos Top Karen, åbnede himlens sluser sig op og vi kørte hjem trætte og mætte.

7 kommentarer:

Losarinas mor sagde ...

Sikke et smukt landskab !

Karin Grøn sagde ...

Hej Losarinas mor- det er helt fantastisk og meget unikt. Virkelig istidsbakker og det tætteste vi kommer på bjerge i Danmark- der er VIRKELIG stejlt. Jeg faldt faktisk dels pga bladder dels fordi der er så stejlt.

Madame sagde ...

Sikke nogle dejlige billeder fra jeres tur, Karin! Jeg kan se, I havde en skøn dag :-)

Manna sagde ...

Hvor er det nogle dejlige billeder, og så oser de af hygge

Karin Grøn sagde ...

Madame- det er altid en skøn dag- vi har været mange steder, men det er dejligt, for alt er åbent forsat, men turisterne er taget hjem og vejret er som regel så man kan gå i sommertøj uden at svede og kan få en på opleveren.

Manna- sjovt du siger det- det er altid hvad vi hører, når vi foretager os noget- at det enten er hyggeligt eller ser hyggeligt ud. Der er ikke noget flot og mondænt over det men det er hyggeligt - det hører vi også altid om vores hjem at det oser af hygge. Man ved det jo ikke selv, men jeg trives i det og vi har det rart og det er jo hovedsagen.

Pernille på 1. sagde ...

Sikke da en smuk tradition at tage ud i det blå hver år på jeres dag.

Hvor ser der smukt ud der hvor I har været, det havde nok været en fordel med gummigstøvler.

Knus

Karin Grøn sagde ...

Det havde afgjort været en fordel med gummistøvler og ikke pæne nye sko og oveni det tog jeg en tur på knæ i bladderet, så jeg var godt moget, da vi kom til bilen, men skidt, de andre i Top karens hus var våde, så det var jo ligemeget. Jeg tror de er vant til det. Der var nogen der spurgte om æbleskiver, for det var vist en tradition hos den gamle Top Karen, men ikke hos hendes oldebarn,der ejer det nu.