onsdag den 17. september 2014

Sikken en sommer - en maggiterning af livet

Endelig kan vi trække vejret frit igen - sikken en sommer- vi har næsten ikke kunnet følge medMin svigermors alvorlige sygdom er nu slut- hun døde på en smuk sensommerdag og blev bisat ved en smuk højtidelighed i Thisted kirke  og hjemmet ved at blive opløst, så ting og sager fra et helt liv vælter ind ad døren.

Det er fint og mange tanker og sjove erindringer kommer frem.

Det har været et langt liv- hun blev 87 år og døde af alderdom.
Vi har haft vores gode stunder og vores kampe.
Sådan er det jo at være det første svigerbarn i familien og da der er stor aldersforskel på min mand, der er den ældste og hans søstre- henholdsvis 5 og 12 år - så var det jo selvfølgelig ambivalent at tage imod mig i sin tid og samtidig være mor til en datter i 3. klasse, og jeg var jo også selv ung og troede jeg havde slugt alverdens viden.
Samtidig med at min svigermor havde en meget svær tid og lige før hun døde, kom min far til skade med sit øje ude  i haven  og er nu blind på sit ene øje. Han var indlagt lige efter, men man valgte dengang ikke at operere og nu får vi se om de vælger at operere ham eller ej. Hvorom alting er har det bevirket, at han ikke længere kan køre bil og vi ved ikke om han kommer til det igen, da han jo også er 85 år, men ikke specielt gammel. Da han går til en del undersøgelser og de bor et stykke fra indkøb og vi bor 26 km fra hinanden, så der er kørt nogle km i den sidste tid.

 
 
Samme dag som min far kom til skade fik vores gamle hund Balder et kæmpe epilepsianfald, hvad han aldrig har haft før. Han får det heldigvis meget bedre af medicin og har kun haft 2 anfald siden, men vi er meget opmærksomme. Han er trods alt 10 år nu. Dog nyder han stadig ture og også at datter og svigersøn har anskaffet sig en lille Buster-- en nu 11 uger gammel Cocker spaniel hvalp. Så nu er Balder livet op og tonser rundt sammen med ham og begge falder om af udmattelse efter et stykke tid.
 
Ja, liv og død og ulykke og lykke mødes på kryds og tværs i vores liv, der lige nu føles som en maggiterning presset sammen på nogle få sommermåneder.
 

12 kommentarer:

Mette G. sagde ...

Hold da op - I har haft hænderne fulde. Håber, at der falder ro på.

Miri Vandre blandt ege sagde ...

Sikke en sommer I har haft ! Livet er fuld af oplevelser, udfordringer, glæder og sorger. Store, såvel som små.
Vi må gøre vores bedste for at favne det hele :) Og det virker det som om du kan og gør.

Madame sagde ...

Du opsummerer det så smukt til sidst, Karin - hvor du skriver, at liv og død og ulykke og lykke mødes på kryds og tværs som i en maggiterning. Der er sandelig sket meget for jer her i sommer.
Jeg kan slet ikke stå for jeres dejlige Balder.

Strikkeheksen sagde ...

Hold da op, Karin - sikken en sommer. Den har da været så broget som kun livet selv kan gøre den.
Sikken en vidunderlig lille hundehvalp, men jeres goe gamle hund er godt nok også bare et pragteksemplar. Jeg ønsker god bedring til folk og fæ :-)

Karin Grøn sagde ...

Mette G. - ja- det må vi indrømme- jeg håber også på ro nu- har i dag været i køkkenhaven. Gangene mellem bedene havde fået knæhøjt græs, så nu er der renset og ryddet op i barkflisen og min mand er i gang med at lægge et ny lag.

Karin Grøn sagde ...

Miri - Vi har forsøgt at gøre det bedste vi kan- så kan ingen vist forlange mere- men vi er meget ældre end min mands søskende, der har børn på 16,11 og den yngste på 45 en lille dreng på 6 så vi føler os ældgamle, når hendes knægt på 6 og vores barnebarn på 2½ legede fint sammen til begravelseskaffen!

Karin Grøn sagde ...

Madame- vi er også meget glade for gamle Balder, der fyldte 10 år i sommerferien, men vi tæller jo dagene nu hvor han har fået medicin, for han skal have det godt- ellers har det ingen mening at være her. Men ja, det har været en maggiterning

Karin Grøn sagde ...

Lene- ja det er en rigtig skøn hundehvalp de unge har anskaffet sig og den hedder pudsigt nok Buster, hvad min gamle mors barndomshund også hed. Det var dog en boxer, men ja han er skøn og gamle Balder er vågnet lidt op til dåd og siger lyde og agerer som vi aldrig har set ham før. Godt sommeren har været så venlig at vare lidt længere end normalt.

Mona Elisabeth Pedersen sagde ...

Hej Karin - det lyder som noget af en sommer ! Trist med sygdom og dødsfald, og rigtig synd for din far med hans øje. Håber I er kommet i mere smult vande nu ?

Karin Grøn sagde ...

Mona- nu er vi i hvert fald kommet så langt, så det læs jord vi fik leveret i maj måned nu er kørt ind i haven i de bede, som vi skulle have det i og vi har fået ryddet op og ordnet carporten - der så grusomt rodet ud- løgene til forårsblomster er lagt i rå mængder og spiseløgene er pudset af - sorteret og puttet i kasse til brug hele vinteren. Kartoflerne er også taget op og vores brombær er gået helt amok så jeg i år har kunnet lave pt 10 store glas marmelade, men i dag har jeg så klippet 9 m lange skud af- for så langt tider jeg alligevel ikke at have brombær. De er heldigvis tornløse.

Lene sagde ...

Det har været noget af en sommer for jer, og det tager tid bagefter at finde en ny måde at være i livet på. De bedste ønsker for jer

Karin Grøn sagde ...

Tak Lene- du har ganske ret- vi skal finde nye veje og nye måder at være sammen på og kun tiden må vise om vi overhovedet ser familien igen. Desværre er jeg meget i tvivl, for de bor så langt borte og har så meget sammen og vi er så meget ældre end dem, men som sagt må tiden vise det.