søndag den 20. oktober 2013

Italiensrejse 2013 - Firenze og lidt Pisa

Vi indledte vores rejse med Gislev rejser til Toscana den 6. oktober med at flyve til Pisa lufthavn fra Aalborg og køre til vores hotel i Montecantini Terme- en gammel kurby med rigtige medicinske kilder, som man i Italien kan blive ordineret ophold til af sin læge, så der var mange- også meget syge mennesker.


Blot for at vise, at vi er i Italien- her Pisa,hvor Campanilen- klokkestabelen til Pisa domkirke - der jo er skæv. Den er fantastisk smuk og man kan slet ikke på fotos gengive den tredimensionelle virkning det meget smukke marmor har. Den er  iøvrigt  taget fra Kejser Hadrians villa i Pisa- genbrug i antikken kan man kalde det.

Vores første udflugt gik til Firenze

 Her  startede turen i en meget smuk klostergård ved kirken, hvor den danske helgen Niels Steensen ligger begravet.
 Derfra gik turen til den fantastisk smukke domkirke og det ottekantede dåbskapel. Det har en meget smuk forgyldt dør, men jeg er jo nødt til at begrænse mig her.

Udenfor rådhuset så vi til gengæld Michelangelos Davidstatue. Den er fabelagtig flot og stor. Både Michelangelo og Leonardo da Vinci er fra Firenze og der er åbentbart to fraktioner blandt folk i byen, der skændes  om, hvem af de to, der er den mest interessante.    Sært.


 Vi fik vores første, eneste og dyreste pizza, der iøvrigt ikke smagte af noget som helst på rådhuspladsen i Firenze, men der var tørvejr og det pjaskregnede, så vandet løb ind ad skosnuderne på mine sandaler og ud af hælen. Aldrig har jeg haft så rene sandaler og fødder.


Interieuret på restauranten var der til gengæld ikke noget at lave vrøvl over. Det lignede noget fra Lady og Vagabonden og jeg savlede over en kæmpemæssig parmesanost der stod med kniv i vinduet.Måske fornemmer man, hvor meget der regner, og hvor våde vi var med billedet af min mand på broen med guldsmedene i Firenze.

 Efter mange km og masser af regn ventede vi på bussen. Kortet, der blev udleveret fra rejseselskabet  var dårligt- navnene på gaderne var ulæselige, men der var da indsat billeder af seværdighederne, hvis vi ikke skulle kunne læse. Det var  også  uden målestoksforhold så man havde ingen fornemmelse havde af afstande og vores guide kundgjorde, at hun ikke havde afstandsfornemmelse og ofte mente at 3 km var 300 m, så vi kom alt for tidligt til busholdepladsen der lå ½ times travetur fra bycentrum Til gengæld fik vi set, hvor de stakkels afrikanske flygtninge havner, når de kommer til Italien. De ender nemlig som flodbumser, der sælger paraplyer, tasker og plastiksmykker og kvinderne sælger tørklæder.

.

5 kommentarer:

Madame sagde ...

Det er nogle dejlige billeder fra jeres tur, Karin - men uhyggeligt at læse, at de afrikanske flygtninge havner som flodbumser, der sælger paraplyer, tasker og plastiksmykker.

Karin Grøn sagde ...

Madame- det er bestemt heller ikke rart. I Pisa var de udenfor domkirkepladsen og man kunne let have 4-5 afrikanere løbende efter sig med tasker de stak op i næsen på en. Før var det zigeunere, der tiggede og forsøgte at sælge småting, men dem så vi stort set ikke, så om de friske unge mænd har skræmt dem væk ved jeg ikke. Det er jo et land uden nogen form for bistandshjælp. En far blev for nylig dømt til at underholde sine døtre på 36 og 38 år fordi de ikke kunne forsørge sig selv og børnebørnene efter en skilsmisse. Det siger lidt om systemet.

Mona Elisabeth Pedersen sagde ...

Så smukt der er i Italien. Så meget at se og opleve..

Karin Grøn sagde ...

Der er meget smukt og i Firenze må man udvælge hvad man vil se, for man kan ikke rumme det hele- kunsthistorie- kirker og historien.

Tina Liel sagde ...

Sikke en skøn ferie. Ser så spændende ud. Er aldrig kommet længere end til Venedig og Garda søen i Italien. Det var godt nok lidt rigeligt vådt på jeres første udflugt. Men hellere det end bagende sol når man er på udflugt. Vi har også vores problemer med afrikanske flygtninge hernede. En svær situation da det er umuligt at tage imod så mange som der kommer. Her kommer de ind fra Egypten. I lang tid kom der 3000 mener jeg det var ind hver måned.