onsdag den 18. april 2012

Ufrivillig tur til Hjørring sygehus- nu er jeg så hjertepatient!!
En ufrivillig tur til Hjørring sygehus mandag blev resultatet af et besøg hos lægen, der bl.a. skulle afdække, hvorfor min genoptræning af ryggen går den gale vej. Jeg nævnte i en parantes, at jeg fredag morgen var halvsidigt lammet i ½-1 time, men at det fortog sig, og jeg var hele tiden ved mine fulde fem, og kunne spise, bare med den venstre hånd. Det bevirkede en meget hurtig reaktion fra lægen, der indebar, at jeg blev akut indlagt på Hjørring sygehus med mistanke om en mindre blodprop i hjernen, en såkaldt TCI.

Jeg er nu tjekket på kryds og tværs, og man mener stadig, at jeg har haft en mindre blodprop, og bortset fra at jeg har lidt for højt kolesterol i flere år har der ikke været nogen ting, der viste at jeg havde problemer med hjertet. Tværtimod  har jeg altid troet jeg havde et stærkt hjerte, men nu er jeg så klogere- mangler dog at få undersøgt selve hjertet og fik så også lige mingeleret ind, at jeg kom på Rheumatologisk og blev undersøgt igen og fik bestilt en MR scanning af ryggen,som jeg så bliver indkaldt til. Det er fordelen ved de små sygehuse, at de har flere afdelinger. der faktisk kan arbejde sammen.Det fungerer ikke på de store sygehuse.

Fra nu af skal jeg så spise kolesterolfattig kost. og jeg skal have blodfortyndende medicin- heldigvis ikke noget af det, der gør at man ikke kan spise grønt---hvilket er godt, da vi jo har en kæmpe køkkenhave. Den er iøvrigt pt ved at blive lagt om da vores gamle bede var rådnet i træet så nu får jeg - pga min dårlige ryg- lidt højere højbede- det glæder jeg mig til
.
Jeg blev udskrevet til middag i dag efter 3 dage  og kan godt mærke, at jeg skal igennem en længere erkendelsesproces og er lige nu meget træt, for der er sket rigtigt meget på de 3 døgn. Allermest glæder jeg mig til at sove i min egen seng- selvom det var en kvik gammel dame på 83, jeg boede på værelse med.18 kommentarer:

Håndarbejde skal der til sagde ...

Phyy det har da været en uhyggelig omgang.......

Men.. heldigvis bliver der taget hånd om dig !!!

Fruen min lider af en sygdom der giver hjertekramper, men husker hun at tage sin medicin, så mærker hun ikke noget til det...

Rigtig god bedring, og ja.. det er bare skøøønt at komme hjem og sove i sin egen seng !

Hyggehygge
Marianne

Fríða sagde ...

jamen dog, jeg troede ellers I havde fået jeres andel af dårligdomme og den slags. håber du hurtigt kommer videre og godt du får god hjælp.
kh.fra Island
Frida

monaelisabeth sagde ...

For pokker da !
men hvor er det godt det blev opdaget inden det gik rigtig galt !
nu kan du heldigvis nå at rette op via kosten og hvad lægerne ellers råder til.
Sikken da en rystelse du må have oplevet ved pludselig at se dig selv som hjertepatient.
Nu håber jeg du lander godt, og finder en måde, så du kan leve med det uden alt for mange gener.
hilsen Mona

Lene sagde ...

Det er jeg ked af at læse,Karin. Håber du finder ind til hverdagen igen.
Hvis du oplever andre, der bliver lam, så ringer I til 112 med det samme, lov mig det.
God bedring :-)

Karin Grøn sagde ...

Håndarbejde skal der til- Tak for din hilsen- så kender du problematikken- forskellen er bare at jeg ikke kan mærke jeg fejler noget.
-------------------------------------Frida- jeg kan heller ikke forstå at det er os der skal rammes hver gang men jeg er holdt op at med spekulere på det.
-------------------------------------
Monaelisabeth- ja- det var godt det blev opdaget-- men jeg må jo se at få det bearbejdet- det er så ikke første gang men jeg ved der ligger et større arbejde foran mig både med indsamling af viden- for det med kolesterolfattig kost er mit eget initiativ- det mener læger ikke noget om-
-----------------------------------
Lene- jeg skal nok finde hverdagen igen- jeg må nok have den kedelige motionscykel frem, men jeg har jo problemet med ryggen så nu må vi se hvad jeg holder til. Det er måske den manglende motion der har udløst det.
Det er lidt svært at ringe 112 når man ikke synes man er særligt syg og det forsvinder igen. Desuden kan man vel ikke komme på skadestuen mere heller ikke med 112 før man er tilset af en læge og jeg tror det bliver svært at få læger så langt ud som vi bor. Det har i hvert fald ofte været et problem.
Men jeg lover dig at forsøge med 112 hvis det sker igen- så må vi se hvad der sker

Lis sagde ...

Nu har du da vist fået din andel af sygdomme og dårligdomme. Det kan kun gå fremaf.
Sikke et chok at læse din overskrift for har jo også fulgt med i din mands sygdom og din behandling med ryggen.
Ønsker dig god bedring og en hurtig genoptræning, så du får en pragtfuld sommer.

Kh. Lis

Lydert sagde ...

Sikke da en forskrækkelse, jeg håber sandelig, du bliver ordentlig
behandlet, så du kan blive frisk igen

Karin Grøn sagde ...

Lis- jeg synes også vi har fået vores del af det skidt der kan løbe ind i en men det havde vi så ikke. Jeg har ikke selv mærket noget og jeg har ikke mistet nogen evner eller noget vitalt, så det virker lidt uvirkeligt for jeg har det sådan set ligesom før fredag.
-------------------------------------
Lydert- jeg fin en fin behandling i Hjørring men jeg har ingen men. Jeg er dog imponeret af deres tværfaglighed i Hjørring. Du kommer dels til at tale med sygeplejersker og læger og sosu assistenter og der er færrest muligt på hver stue så det er de samme. Desuden bliver man set af en ergoterapeut, en fysioterapeut og de laver sammen med læger og sygeplejersker en diagnose og senere en plan, som bliver sendt til min læge og min kommune, der så sender en fysio/ergoterapeut for at tale med mig om de ændringer der vil være smarte at bruge i forbindelse md sin sygdom. Så er man komemt hjem og kan overskue sin hverdag igen og kan få de nyt tiltag indrettet efter det. Det er rigtigt smart- hvis det virker. Jeg er altid lidt beklemt ved den slags for jeg synes der er ret langt rundt i systemerne og mange kan glemme noget, men nu får vi se

Kirsten sagde ...

Øv for en oplevelse/status nu at være hjertepatient ;O(
Jeg håber at du hurtigt kommer til hægterne, så du kan nyde de nye højbede og det de vil byder på!

Lotte K strik sagde ...

Det lyder jo ikke godt, sygdom kan vi godt undvære, men du må have rigtig god bedring.

May Anna sagde ...

Stakkels dig, det var noget af en utur. Godt og heldigt, at du kom på sygehuset.
Rigtig god bedring til dig

Madame sagde ...

Åh sikke noget, Kain - sikke en forskrækkelse! Godt du er hjemme igen, og at du er i de bedste hænder. Rigtig god bedring!

Lykke mus sagde ...

Kære Karin, jeg har lige været samme tur igennem, så jeg vil gerne skrive til dig pr. mail, men jeg kan ikke se din fordi jeg ikke har samme mail. Min mail er : roar2@live.dk, god bedring til dig venlig hilsen Lykke Thomsen , jeg har ingen blog

Karin Grøn sagde ...

Kirsten- jeg håber også jeg kommer hurtigt igennem og tilbage til hverdagen.
-------------------------------------
Lotte K --- tak
------------------------------------
Marna - føler mig også lidt heldig over det blev opdaget
-----------------------------------
Madame- ja - det var ikke så rart.
-----------------------------------
Lykke mus--- jeg har sendt en mail til dig, så vi kan udveksle erfaringer-- glæder mig til athøre fra dig

Tina Liel sagde ...

Åh søde godt at du har det godt♥ Det må ha været noget af et chok. Det er altid lidt drilsk når der er problemer med hjertet hos kvinder da symptomerne er helt anderledes end hos mænd. Men man skal tænke på hvor godt at der bliver taget hånd om det. Selvfølgelig skal der lidt tid til for at erkende hvad der er sket. En god weekend til dig og mange kærlige tanker♥

Mosekonen sagde ...

Det gør mig ondt at høre. Kan forestille mig, at du blev forskrækket, men heldigvis er du nu kommet i kyndige hænder. Rigtig god bedring.
Her er vi også ved at lave højbede, efter vi måtte nedlægge den store køkkenhave sidste år på grund af husbonds dårlige ryg. Så er højbede jo en god idé.
Håber du finder en måde til at få ryg-motion og hjerteproblemer til at gå op i en større enhed.
Begge dele er lykkedes for min mand med hjælp fra en fysioterapeut.
Tak for kommentaren på min blog. Knus.

Karin Grøn sagde ...

Mosekone- det håber jeg også- selvom jeg godt ved at det er havearbejde, for det er så forskelligartet at man kan skifte stilling og belastning hele tiden.
det er en dyr fornøejsel med højbede men de er alle pengene værd og de har holdt i 10 år så det jo godtå nok.

Helle : sagde ...

Føj da for en omgang, godt at du er hjemme igen !

Rigtig god bedring !