tirsdag den 27. marts 2012

Barnedåb for Caroline på Maria Bebudelsesdag


Flaget er hejst - himlen er blå- solen skinner- det er søndag og Maria Bebudelsesdag og
Margrethekirken i Aalborg er klædt i sit fineste skrud og

 lille Caroline er endelig kommet i sin fine dåbskjole og hue  og ligger og griner til sin bedstemor med sin farmors fine dagmarkors om halsen -- så hun var rigtigt i hopla.
Efter den smukke og meget anderledes gudstjeneste blev Caroline fotograferet ved døbefonten med sine forældre og sin morbror,farbror og faster,der var faddere.
 Et enkelt slægtsfoto blev det også til med oldemor Ane forrestsammen med morfar, bedstemor, farmand, mor, farmor og bedstefar- forvirringen er total, men jeg tror godt Caroline kan finde ud af det
 (mine forældre måtte melde afbud, da min far dagen før lagde sig med en dobbeltsidig lungebetændelse)
Menuen var hjemmelavet af familien og vennerne. Her er det forretten:
Varm grønærtesuppe kogt på et par økologiske høns med masser af min søster og svogers rodfrugter samt hårdstegt hønsekød og syrnet fløde og speltbrydebrød. Det var sønnikes bidrag
Hovedretten, som jeg stod for,  var indbagt mørbrad i svøb af lufttørret skinke med masser af oregano og hvidløg, nye kartofler, gulerod julienne svitset i smør med oregano,  varm tomatflødesovs med hvidløg og sennepsmarienerede bønner og  broccolisalat med rødløg og solsikkekerner. Desuden havde min mand bagt to porretærter og af bimørbraderne var der lavet en kæmpefrikadelle til børnene, som der var mange af-3 spædbørn- 4 småbørn og en et par skolebørn.
 Desserten var farmors værk- en vidunderlig let og frisk citronfromage- lige hvad vi trængte til ovenpå den lidt tunge mad.
 Til kaffen havde en af deres gode venner lavet en meget smuk lagkage med roser og sommerfugle med hindbær og chocoladecreme. Det var meget meget flot . Min mands søster havde bagt en masse  kransekagekonfekt  så det var meget vellykket.
 Dagen gik på hæld og både bedstemor og Caroline tog en slapper efter et par travle dage
Dog kunne det blive til et lille skævt smil til morfar inden hun lukkede øjnene og lod  os rydde op.

Det var en dejlig livsbekræftende og rørende dag, som vi aldrig vil glemme, men pyha det må godt vare lidt før jeg igen skal lave mad til 35 i mit lille køkken.

7 kommentarer:

Irene sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Irene sagde ...

Det ser ud til at have været en dejlig dag for lille Caroline og hendes familie. Skøn dåbsmenu og en fantastisk dåbskage. Til lykke med hende!

Karin Grøn sagde ...

Irene tusind tak for din hilsen og lykønskning- det var en rigtig dejlig forårsfest

Lis sagde ...

Tillykke med Carolines dåb.
Lækker menu, med alt hvad hjertet begærer.
Det ser til at I alle havde en dejlig dag.

Kh. Lis

Lene sagde ...

Hjertelig tillykke med Carolines dåb, det lyder som en dejlig dag af slagsen til mindebogen :-)

Anne-Mette sagde ...

Det lyder som en rigtig dejlig og minderig dag til lillepigens dåb. Flot at I bidrog med madlavningen. Uha, du har haft godt travlt.Det er en pæn slat at lave mad til ;-).

Karin Grøn sagde ...

Tak for jeres søde kommentarer. Ja det var lidt hårdt med at lave mad til så mange for min ryg er helt tosset for tiden og ind imellem bliver det ene ben lammet og der er kroniske smerter og genoptræningen gør ondt værre, men jeg klarede det. Jeg måtte til gengæld melde afbud til in svigerindes 50 års fødselsdag på Sjælland pga køreturen. Her efter barnedåben har jeg aflyst alt incl genoptræning men jeg synes jeg kan mærke det går fremad.
Det blev en dejlig dejlig dag som jeg kan leve længe på og de unge var så glade så det var jo skønt.