torsdag den 13. oktober 2011

Natteravn af Annette Danielsen i Blackhill højlandsgarn

Et styk NATTERAVN af Annette Danielsen fra Strik en stund i Blackhill Højlandsgarn


Her ses mønstret der er meget enkelt men effektfuldt samt en fin detalje ved ærmet.

Sønnike manglede en trøje til arbejdsbrug og kolde morgener i bilen til Viborg 80 km væk, så han er nu beriget med "Natteravn" fra Annette Danielsens bog " Strik en stund".

Den er strikket i Blackhill Højlandsgarn i to tråde - Bølgen blå og en turkisblå med nister jeg ikke kan huske hvad hedder- selvfølgelig fra http://garnudsalg.dk
Jeg er vild med deres garn. Det koster ingenting og det er en fantastisk kvalitet.

Farverne kan man som sædvanlig ikke fotografere, så det ligner. Den øverste er mest korrekt, men der er masser af spil i den, da den jo er strikket af to farver tweedgarner. Hvorfor er det så svært at fotografere de mange nuancer? Det lykkedes heller ikke, da jeg strikkede Frost i Alfarød og blommetomat i samme garn.

Trøjen er efter hans eget valg, så nu håber jeg den passer ham og han bliver glad for den.

Egentlig var garnet købt til en trøje i skyggestrik- Marker fra Strik naturligvis, men så forelskede han sig i den her og især kraven, og den tager ikke ret lang tid at strikke- faktisk under 3 uger og så har jeg endda haft travlt med en masse andre ting at lave, og da den er strikket fra to 500 g cones har jeg kun kunnet strikke når jeg sad i sofaen og har for første gang i lang tid haft et strikketøj " to go"--- jeg er nemlig igang med det hele kongerige til det kommende barnebarn.11 kommentarer:

Quiltepigen sagde ...

Den er simpelthen bare så flot,skøn farve.

Karin Grøn sagde ...

Quiltepigen--- den er rigtig flot og meget enkelt at strikke og jeg er meget tilfreds med farven.

Ulla Røjkjær sagde ...

Skøn herretrøje og i en fantastisk garn, som du selv skriver...

Irene sagde ...

Flot og klassisk herretrøje! Og sikke nogle yndige babyting du har strikket:-) Strikkede ammeindlæg har jeg aldrig set før - men smart:-)

Karin Grøn sagde ...

Ulla-- ja, det er dejligt med det garn, der er til at købe for penge og som har så dejlige farver og er nemt at vaske. Det er bare smart at vaske det to gange fordi der er så meget spindeolie i, men når det så er gjort er det jo superblødt og fuldt på højde med garn der koster 4-5 gange så meget.
-------------------------------------
Irene- Det er en dejlig klassisk herretrøje med de fine detaljer ved ærmerne. De strikkede ammeindlæg er nu gamle og fra den tid hvor mine børn var små og jeg strikkede og brugte udelukkende lanolinuldbukser. Da lavede jeg også ammeindlæg af det samme da jeg fik mælkefeber og så brugte jeg dem indtil der var styr på mælkeproduktionen.De holdt en varm og det gjorde ikke så ondt mere.

strikkeentusiasten sagde ...

Natteravn er en skøn model og det er en ganske flot farve du har strikket i.

kh Jane

Pia sagde ...

Den er vel nok flot dén natteravn. Det hele kongerige er et fantastisk stykke strik. Glæder mig også til at se det færdigt. Håber det går godt med datteren og den voksende mave.

Lis sagde ...

Flot flot herre trøje. Garnet har jeg men endnu ikke afprøvet, så det må jeg vist igang med.

Kh. Lis

Karin Grøn sagde ...

Natteravn- det er en flot model- som jeg håber sønnike bliver glad for. Farverne er lige ham.
------------------------------------
Pia- tak jeg er også godt tilfreds med trøjen- datteren har det nogenlunde når hun holder sig i ro- men det er jo svært. Hun kan f.eks. ikke tage ud og handle uden hjælp da hun ikke kan løfte ret meget pga forvreden bækkenbund og tarmsygdommen er også blusset op igen, men vi håber det går.
-----------------------------------
Lis- ja det er en fin model- enkel med et twist som herretrøjer skal være.
Garnet kan du roligt glæde dig til men der er meget spindeolie i. Til gengæld holder det så sammen når man strikker og er ikke løst som meget andet garn så man kun får den halve tråd med.
Husk at lave en strikkeprøve og vask den for den bliver meget anderledes efter vask.

monaelisabeth sagde ...

Det er en rigtig flot trøje.
- og fantastisk farve.
hilsen Mona

Karin Grøn sagde ...

Monaelisabeth- tak skal du have og velkommen til.