onsdag den 8. juni 2011

Fødselsdagsgave til min mor, der fylder 80- Mermaid af Hanne Falkenberg

Min mor fylder 80 år den 28. juni og jeg har fået fat i et kit med Mermaid fra Hanne Falkenberg. Min mor har i forvejen en højt elsket lys rosa t-shirt og en syrenfarvet enkel cashmeretrøje, så jeg håber hun bliver glad for den. Den passer i hvert fald i farven til at det hun har i forvejen.


Hanne Falkenbergs Mermaid i lysgrå, koksgrå og syren.


Bagsiden af Mermaid af Hanne Falkenberg

Her er scenen for forbrydelsen--- her er meget af trøjen blevet til

Et smukt vue en dejlig sommermorgen på terassen- sig iøvrigt lige engang til at det er lettere at holde græs end bede. De er totalt lukket nu og hvis jeg vil have nogle andre planter ind så rykker jeg bare noget op og sætter noget andet. Kan det være nemmere- men plænen råber på klipning ca hver 5. dag.

25 kommentarer:

Irene sagde ...

Skøn, skøn terrasse du har:-) Og det er om at gøre havearbejdet så let som muligt. Det er blevet en fin Ballerina til din mor - den bli`r hun sikkert glad for.

Karin Grøn sagde ...

Hej Irene.
Jeg skrev forkert- det er jo mermaid jeg har lavet. Jeg elsker min have og min søn siger det er en blanding af engelsk cottagestil tilsat mor- gen. Jeg synes det er fantastisk at male med farverne. I maj er hele haven rød gul- orange og hvid og lidt blå og nu er den næsten blå og lidt rosa og senere bliver den gul og orange og mørkerød osv osv. Det er dejligt at det ændrer sig hele tiden.

strikkeentusiasten sagde ...

En virkelig flot Mermaid til en meget heldig mor.

Skøn have/terrasse du har, metoden med at lade det lukke og så fjerne noget i tilfælde af nye planter er da bare genial.
Helt sikkert Engelsk cottagestil når det er bedst.

kh Jane

Anne-Mette sagde ...

Wauh, sikke en vidunderlig gave du har strikket til din mor på en fantastisk terrasse - den er lige mig :-). Ja, både trøjen og terrassen. Man skulle da være et skarn, hvis man ikke bliver glad for sådan en trøje.

Kludemutter sagde ...

Hun kommer da til at elske den ;))

Yt

Karin Grøn sagde ...

Strikkeentusiast- jeg er også godt tilfreds med den selv- jeg er mere til stærke farver men mor kan også godt bruge de sarte- hun har mange farver i sig selv selvom hun er gammel.
Jeg fatter ikke folk gider rende med en plæneklipper hele tiden- stod det til mig så havde vi kun en lille plet græs- udover de mange 100 kvm udenfor mod vejen, som vi jo skal holde når vi bor på landet- men ellers er cottagegardenstilen rigtig god.
Der står både roser og frugttræer og prydtræer med fodposer i store mængder. Det virker. Kræver nedklipning i marts-april- 2-3 ture med en kultivator med en uges mellemrum i maj og i slutningen af maj lukker det og så skal man bare nyde og klippe buketter og klippe stauder tilbage så de blomstrer igen osv. Det tager ingen tid modsat græsplænen.
...............

Karin Grøn sagde ...

Anne-Mette- jeg tror også hun bliver glad for den- skal bare have fundet noget at lukke den med. Haven er fin lige nu og de gule valmuesøster er fine lige nu men senere er de slemme til at selvså og så rykker jeg dem bare op og så er det problem løst og der komme kun nogle få.

Karin Grøn sagde ...

Yt- det er jeg faktisk også ret sikker på. det er jo en dyr gave så man skal være ret sikker på at hun vil bryde sig om den. Iøvrigt er jeg ikke imponeret af HF opskrifter- jeg mangler udregnede m antal så man har noget at sigte efter eller cm mål. Jeg har iøvrigt ændret ærmet lidt og sat en enkelt syrenfarvet strib ind i ærmet. Det skulle kun have været kos og grå og det blev for fadt syntes jeg.

Karin Grøn sagde ...

Yt- det er jeg faktisk også ret sikker på. det er jo en dyr gave så man skal være ret sikker på at hun vil bryde sig om den. Iøvrigt er jeg ikke imponeret af HF opskrifter- jeg mangler udregnede m antal så man har noget at sigte efter eller cm mål. Jeg har iøvrigt ændret ærmet lidt og sat en enkelt syrenfarvet strib ind i ærmet. Det skulle kun have været kos og grå og det blev for fadt syntes jeg.

Helvigs strikkehjørne sagde ...

Dejlig terrasse du har til at sidde ude og strikke på..Mermaiden til din mor er rigtig flot..

Lis sagde ...

Den terrasse er bare skøn, bare min var så flot.

Mermaiden bliver din mor glad for, den er rigtig flot.

Kh. Lis

Lydert sagde ...

Jeg har altid været vild med Mermaid, strikkede en for nogle år siden, men den blev for stor.
Jeg er vild med de farver, du har brugt til den

Karin Grøn sagde ...

Helvig- jeg er også glad for min terasse men jeg sidder der nu ikke så tit for jeg er ikke god til at sidde stiller men når jeg gør så strikker jeg.
---------------------------------
Lis. Du skal fylde godt med planter i- i min er der violer, vilde jordbær og sløjfeblomst- som sommerblomster i bunden og ovenover roser og stauder. Bliver der for mange så rydder jeg dem bare og sætter noget andet.
-----------------------------------
Lydert- jeg tror den her passer min mor og jeg har også være vild med den længe men var heldig at en på webstrik solgte et kit til nedsat pris.

Nete sagde ...

Hvor er din mor heldig at have sådan en dygtig datter.

Karin Grøn sagde ...

Nete- tak for de søde ord

Trillemor sagde ...

Hvor er den altså smuk i de farver. Jeg er sikker på din mor kommer til at elske den. Og haven, den kan jeg godt forstå du er glad for, tak for skønne billeder:)

Karin Grøn sagde ...

Trillemor- jeg håber også hun bliver glad for den. Jeg synes også godt om den selvom jeg mest er til stærke farver. Vores datter var hjemme en dag, hvor jeg havde jazzstrikkerne på besøg og hun mente det var et sted, hvor man lader op og får ro i sjælen. Flotte ord som jeg aldrig har hørt fra hende før, så det har ikke været helt forgæves at jeg har lavet have med hende siden hun var helt lille. Hun sad jævnligt i trillebøren fordi hun var så sen til at gå. Så legede vi båd!

Mette G. sagde ...

Det er nok min favorit Hanne Falkenberg. Og hvor er den bare flot i de farver. Mon ikke din mor bliver rigtigt glad for den? Skøn terrasse - fantastisk sted at sidde med strikketøjet!

mona sagde ...

Hvor er den fin, din Mermaid. Og det er rigtigt - Hanne Falkenbergs design er tidløst!
Mon du viser et billede af din mor med trøjen på?
Havetid er lykketid! Der er så mange smukke øjeblikke at hente dér - når man har øje for det!!

Karin Grøn sagde ...

Mette G- jeg kan også godt lide HF design, men har ikke råd til det hvis jeg ikke kan overtage det fra en anden, der sælger det på tilbud og da slet ikke til mig selv. Men jeg var heldig og slog til i tide og jeg håber meget hun synes om den
Det er netop tidsløst. Da hun har en lille " enkepukkel" har jeg trukket den længere på bagsiden- så den ikke drypper. Det kan man jo når det er retstrik.
-----------------------------------
Mona- dejligt udtryk- havetid er lykketid og ja- jeg har bestemt øje for det. Der er ikke en dag hvor jeg ikke er i haven og gå en morgentur i nattøj- næsten også om vinteren. Jeg elsker den stille tid i haven med fuglefløjt- og solopgang. Vi bor ved havet og har lyset selvom der ligger en gård i vejen for noget af udsigten. Om min mor vil lade sig forevige tror jeg ikke men nu får vi se.

Mariann sagde ...

Er slet ikke i tvivl om, at din mor bliver rigtig lykkelig for sin cardigan. Den er super flot.

Sikke en dejlig terasse og have du har.
God weekend !

Karin Grøn sagde ...

Mariann- nej jeg tror også hun bliver glad selvom det ikke bliver let at finde ud af.
Jeg er også glad for min have, men du kan jo læse på din blog hvad der er gang i i øjeblikket- det er lidt hemmeligt lidt endnu

Pia sagde ...

Super dejlig terasse. Den ville jeg gerne eje en af.. Din gave er vældig flot. Og så læste jeg et andet sted at titlen som mormor/ bedstemor snart er på vej, tillykke med datteren.

Helle : sagde ...

Hvor er den blevet flot din trøje til din mor.

Held og lykke med det forestående ;-)

Har været i sommerhus så derfor har der været stille fra min side.

Knus
Helle
God pinse !!!

Karin Grøn sagde ...

Pia- hæ hæ- ja det slap jo lidt ud gennem sidebenene, men det går stille og roligt fremad så mon ikke de lykkes at få titel af bedstemor engang i det nye år, så det er meget nyt, men haven er allerede ved at blive gjort klar- der er klippet en sti igennem det 3 rækkede læhegn, så man kan gå en hemmelig tur over til stikkelsbærrene og senere, når jeg får min morgenterasse, der er vores sommerprojekt derfra og gennem noget andet buskads ned til kirsebær, ribs og solbær.Vores børns sommermorgenmad bestod i mange år af en skål man tog med i haven om morgenen og plukkede ribs og solbær- gik ind og mosede med en gaffel og masser af sukker( meget mere end mor sagde man skulle bruge- uhm) og cornflakes eller havregryn med mælk, så mon ikke den tradition går i arv.
-------------------------------

Helle- ja jeg er også glad for HF cardiganen og jeg håber I nyder pinsen i sommerhuset.

Glædelig pinse til dig også