torsdag den 4. juni 2009

Jeg er levende endnu - næsten

Sønnikes gavehøst fra den nærmeste familie på sin 25 års dag

Pyha- jeg er levende endnu- men et helt år ældre.
Jeg har haft en forrygende travl tid.
Mandag og tirsdag i sidste uge var der prøver på teaterkoncert i Sæby.
Onsdag fyldte sønnen 25 og han skulle aflevere projekt på Aalborg Universitet den 2. juni, så han havde lige en aften fri til at fejre fødseldag. Bedstemor og bedstefar var inviteret sammen med søster. Hendes kæreste skulle aflevere dagen efter, så han var på Uni hele natten til kl 8 næste morgen.

Så jeg lavede aftensmad- sammenkogt ret med kalkunkød og grønsager. Ny krydring til kalkun der giver en fantastisk smag opdagede jeg. Det er spansk kørvel eller sødskærm, som den også hedder, løvstikke og bronzefennikel. Den der lakridssmag klæder i den grad det lidt kønsløse kalkun. Supersmagfuldt.
Desuden fik vi islagkage og fødselsdagsboller og smørkage, som brunsviger hedder i vores familie var der også. Bilen blev i Aalborg for der var kaos i logistikken ang pinsen

Torsdag aften i sidste uge var jeg i kulturhuset Trekanten i Aalborg Ø, hvor vi var inviteret til at synge teaterkoncert fra I dit korte liv. Ugen inden gik med to lange prøver, for det var jo ikke forestillingen men sangene og en mellemting vi skulle lave. Herligt at se dem alle igen.

Det gik godt, men der var meget få publikums- surt for arrangørerne, men vi havde det sjovt.

Dagen efter var jeg på arbejde som eksamensvagt på EUC nord i Frederikshavn- min 2. arbejdsdag i 12 år. Derefter ud at købe ind, for bilen var i Aalborg efter sønnikes fødseldag og skulle købe ind til min søsters og min fødselsdag der skulle holdes pinselørdag om aftenen for 14 spisende gæster og med efterfølgende 3 overnatttende til søndag og 1 til mandag.

Selvfølgelig skete hverken værre eller bedre end at den bil sønnike havde lånt ikke ville starte og efter nogle forsøg af Falck og ham fandt de ud af det skyldtes at den nøgle han havde var gået i stykker i kodningen til startspærreren, så i stedet for at hjælpe mig med forberedelser til pinsen, måtte min mand til Aalborg med originalnøglen til sin egen bil og tilbage igen- en "hyggelig" tur på 100 km! Ikke lige hvad man har lyst til når man har travlt men godt alligevel at det kun var nøglen.


Godmorgen mor- tillykke med fødselsdagen

Lørdag var det min søsters og min fødselsdag og min tur til at holde den og der stod den på oprydning og rengøring og bagning og kogning og brasning. Sønnike skulle hente sin bettesøster på arbejde. Hun havde først fri kl 16 og sin farmor ved bussen kl 17 og kæresten et andet sted, så de var her først samtidig med gæsterne. Han plejer ellers at være en stor hjælp.

Middagen stod på Kørvelsuppe med halve smilende æg og kørvelfrø, gammeldags stegte kyllinger med nye kartofler, brun sovs, agurkesalat og rabarberkompot og den første spæde salat fra haven med gammeldags flødedressing og til sidst gammeldags rabarberkage.
Senere på aftenen fik de så boller og en vandbakkelseskageflag med glasur, flødeskum og friske jordbær.
Efter gæsternes udsagn og hvor meget der var tilbage, var det vist i orden. Det er for mig den rigtige pinsemenu.

Pinsedag stod den på stort morgenbord og senere på pinsefrokost på terassen, hvor solen skinnede og der var vidunderligt vejr.
Senere blev datteren og kæresten kørt til rutebilen og svigermor blev til dagen efter.

På havevandring med svigermor pinsedag

Mandag var jeg oppe og bage boller til morgenmad, så svigermor kunne få nybagte boller med hjem og hun fik sin yndlingsret til middag- nystegte varme frikadeller med stuvet spidskål og jeg havde så også lave en kold kartoffelsalat og grøn koldskål med is til efterret. Hun er meget småtspisende nu og kan ikke holde mad i sig, så vi håber jo hver gang at livretterne får det til at fungere. Til aften gik turen igen til Aalborg med hende, der skulle med en gennemgående bus til Thisted og for at hente bilen og køre dem hjem.

Tirsdag og onsdag har stået på eksamensvagt, så der er kommet lidt penge i kassen og det er jo ikke så ringe endda
Nu har jeg endelig lidt fri og i aften skal min mand og jeg ind og se Engle og dæmoner i den lokale bif i Hjallerup før han skal stå i familieteltet på Hjallerup marked i morgen aften og søndag. Lørdag står den så på blomsterfestival i Frederikshavn ved herregården Bangsbo, så der er nok at tage sig til.
Desværre havde jeg så travlt på fødselsdagen at jeg ikke engang nåede at fotografere, så der er faktisk ingen fotos derfra.

Hætten på "Ribning" fra Knitalot med progressiv opslagning- kan du se hvor der er slået op?

Midt i det hele har jeg dog fået startet op på Ribning af Dorte "Knitalot" Lyager. Jeg skal være teststrikker for hende, så nu får vi se om jeg kan finde ud af det. Det har jeg aldrig prøvet før. Jeg er snart færdig med hætten og skal så videre med resten. Garnet er en skøn paprikafarvet tynd shetlandsuld fra Garntrissen og det skal strikkes på p nr 3, så der er nok at lave, men det er jo bare dejligt.

16 kommentarer:

marianne lundholm sagde ...

vad du har haft det jobbigt, hur hinner du med allt? vad spännande att få se provstickningennär den är färdig, jag har tagit en årspremuneration hos dorte

Tove sagde ...

Hold da helt op - jeg bliver helt forpustet bare ved at læse om dine overståede gøremål !!
Aaalt det du overkommer i dit køkken - det er hva, jeg drømmer om at kunne *SS*
Mht flødedressingen til din spæde salat - har du en opskrift på den ?
Jeg kan huske, at min mor lavede den, når der skulle "flottes" med salat - det skete ikke så ofte - dengang *SS*
Og jeg kan altså ikke se, hvor du har slået masker op !!!

Lene sagde ...

Hjertelig tillykke med fødselsdagen, det var ellers noget af et program du har haft. Godt der nu er lidt tid til afslapning :-)

Anne-Mette sagde ...

Kære Karin.
Allerførst et STORT tillykke med fødeseldagen. Jeg kan jo læse, at du trods travlhed havde en dejlig dag. Det er til at blive helt forpustet af dine mange gøremål ;-)dine mange menuer lyder skønne. Herligt med nogle af de gamle retter.
God fornøjelse med at test strikke. Glæder mig til at se resultatet. Farven er i hvert tilfælde flot.
Mange hilsner
Anne-Mette

Karin Grøn sagde ...

Marianne- jeg glæder mig også til at se det færdige resultat. Jeg lærer en masse små fif teknisk med det. Godt du har fået et årsabonnement hos Dorte- hun er jo nystartet designer og trænger til støtte for at kunne forsætte.

Tove- det er meget svært at se, hvor maskerne er slået op. Oftest i progressiv opslagning er det lidt stramt på det sted, men det har jeg ordnet ved at slå op og over dobbelt tråd og det har bevirket at det måske er en anelse løst, men forskydningen af en halv maske ses mindre på den måde.
Vi fik nu meget salat og min familie har altid fået det. Min farfar var en af pionererne indenfor landbrug og alt muligt andet og lidt af en boheme- han havde f.eks. altid kolonihaver og havde massevis af grønsager. Vi fik altid salat hele sommeren og altid med flødedressing. Den består af ganske almindelig frisk piskefløde smagt til med eddike og sukker og salt og peber- ikke for lidt eddike og sukker. Det skal være så surt at det begynder at tykne.

Karin Grøn sagde ...

Lene - takker for gratulationen- ja jeg håber jeg kan slappe lidt af

Anne Mette.

Jeg holder meget af at holde liv i de gamle retter. Hos os skal alting være hjemmelavet. Der er masser af allergikere, så der er kun en vej og det er hjemmelavede ting.
Jeg nyder farven hele tiden. Den er bare så flot.

Fríða sagde ...

puha! man bliver jo helt svedtet af at læse om alt du presterer! og her gik jeg og troede at du var pensioneret og tog det roligt! dejlig garnfarve du arbejder med.
kh.fra Island
Frida

Losarinas mor sagde ...

Tilykke med jer alle :-)
Du lever livet fuld af liv og det er jo dejligt !
Også dejligt at høre fra dig igen :-)

Karin Grøn sagde ...

Frida-Jeg er skam også invalidepensioneret og kan desværre godt mærke at jeg ikke laver så meget til daglig, for jeg bliver meget træt i forhold til hvad jeg gjorde førhen. Da havde jeg jo en af ungerne hjemme og det betød at jeg skulle noget hele tiden selvom jeg ikke kunne nær så meget som jeg kan i dag. Jeg har forsøgt at komme på arbejdsmarkedet, men jeg kan kun få hjælp til et skånejob til 25 kr i timen, hvis jeg selv skaffer det. Det har jeg ikke kunnet indtil nu.

Karin Grøn sagde ...

Losarinas mor- tak for lykønskningen. Glemte at skrive, at der faktisk er 4 fødselsdage på de to dage. Min søster og jeg er tvillinger, men vores søn er faktisk født på sin fasters 16 års fødselsdag, så der er virkelig klumpefødselsdage de dage.

Karen sagde ...

Til lykke til lykke. DU har da vist det der særlige gear man kan sætte i , når det hele skal ske på en gang.
Utroligt su også lige når at strikke....men jeg kender det godt...bare 5-10 min. i bilen må ikke spildes...jeg har altid en svamp igang, når det store hækletøj eller stikketøjet bliver for stort at have med.
Fortsat god travl forsommer.
Karen

Samtal från min trädgård sagde ...

Tillykke til alle. Og hvor meget du får lavet! Jeg er helt imponeret. Det ser så hyggeligt ud i haven, når I tager jer en lille tur rundt.

Madame sagde ...

Et stort tilykke med fødselsdagen, Karin! Dejlig at du er her igen og at læse om alle dine oplevelser :-)

Karin Grøn sagde ...

Karen- jeg bruger nemlig alle de små pauser til at strikke eller sy eller lave andet håndarbejde. Det er derfor jeg når så meget.

Samtal- jeg nyder meget min have. For første gang kan jeg sige, at jeg er meget tilfreds med den. I maj var der tivolifarver med tulipaner- nu er den blå og pink med akelejer, lupiner, frøstjerner og blå storkenæb og pink med to store rødtjørn ogbonderoser og pæoner og roser og alunrod og storkenæb og så en enkelt hvid Ulfsrøn- kvalkved der er ældgammel og meget smuk.
Senere springer et helt bed ud med gule og ferskenfarvede roser og blå bund osv og til sidst kommer der et stort bed med masser phlox i hvide- lilla og lyserøde farver, så der er virkelig gang i den

Karin Grøn sagde ...

Madame- tak for din hilsen.- det er også dejligt at være tilbage.

Anonym sagde ...

I love it ! Very creative ! That's actually really cool Thanks.