torsdag den 19. februar 2009

S.... til katte - de bider!!

Synderen mangler på billedet

S..... til katte. De bider- det skidt. Den mest vilde og mest uanselige af dem- bed mig grundigt i fingeren, så der gik hul og det bløder, da vi i fællesskab skulle give dem p-piller i leverpostej. Jeg havde endda handsker med og min mand havde handsker på, men tror I han gjorde andet end at kigge på. Nej nej- jeg skulle gætte at han ville hjælpe og så bede ham om det. Passiv stod han og så på at jeg igen fik bidt hul i mig at det s... katteskidt! Jeg synes ellers jeg har kattebid nok. I maj sidste år bed vores datters kat, der var i pleje i pinsen mig så grundigt i hånden, at jeg måtte på sygehus og endte med blodforgiftning og operation og indlæggelse i 8 dage og peniccillin intravenøst 4 gange i døgnet. Katten var fra et internat. Vi var orienteret om, at de skulle være 3 år gammel. Dyrlægen vurderede den til 8 og at den havde kræft i maven. Derfor bed den da jeg rørte ved det, så den er ikke mere. Den havde langsomt ændre adfærd og min datter blev bange for den. Dyrlægen mente det havde bredt sig til hjernen.
Retfærdighedsvis skal det siges om kattene vi passer, at vi jo ikke kender dem og deres forskelliges gemyt, men vi håber vi har givet de rigtige katte p piller.
En beskrivelse som -- den med mest hvidt af de brogede med mest blåt i øjnene- er jo en lidt diffus måde at kønsbestemme katte på. Kun tiden vil vise om det er gået som det skal.


Prinsessesvøbet glider lige så stille fremad og somme tider tilbage, men det kommer vel med tiden. Nu sidder mønstret på den yderste kant næsten fast, så jeg kan arbejde uden mønster. Det hjælper lidt på hastigheden.

Huen blev afleveret til sønnike i går og JUHU den passede. Han blev meget glad for den og syntes den var meget anderledes- lun og uden nogen vægt i forhold til hans andre huer. Det gjorde den største af jakkerne fra Harris Tweed and knitwear også, så nu vil han på jagt efter en blå og en sort rullekravetrøje. Han blev så smart og elegant. Vi var inviteret til dansk bøf på kollegiet og spiste sammen med en af de andre kollegianere, der kom forbi. Til aftenskaffe fik vi løbet nogle billige fastelavnsboller op i Føtex efter vi ved oprydning på loftet havde fundet en gammel køkkenmaskine til vores datter. Den fungerede- ingen ved hvor længe- men den virkede- så det var jo skønt.


Der er lige lidt forskelligt på programmet i denne uge. I morgen kommer en dame, som jeg har været i mødregruppe med sammen med den ældste. Faktisk var vi 10 gravide, der for 25 år siden startede til obligatorisk fødselsforberedelse. Det gled efter fødslen over i en mødregruppe og langsomt gled de fra een ad gangen indtil de 5 vi har været siden børnene startede i skolen.
Sidste gang vi var sammen og vores "børn " var med var for 3 år siden.Begge drengene havde fuldskæg og af de 3 piger var en forlovet. Det er altså sjovt. Vi har holdt sporadisk kontakt de sidste år, men nu kommer den ene, så lur mig om vi skal have endnu et arrangement som 25 års arrangement. Vi mødes kun der men det har været spændende at følge 4 andre vidt forskellige familier.Sæby-scenens domæne- kulturhuset Skovlyst i Sæbygaard skov


I aften skal jeg til prøve på "I dit korte liv- en Kai Normann Andersen kabaret" som Sæby-scenen har premiere på den 27. marts. Der kan læses mere på http://www.saebyscenen.dk/ Udover at være med i koret, skal jeg stå for kostumer sammen med en anden og da der er 19 på scenen, og de skal have mere end et kostume, så er der nok at tage sig til. Jeg skal bl.a. sy 6 tunikaer til syngepigerne. Jeg tyggede mig igennem en elendig dansk film Pigen fra Egeborg i søndags. Den er fra 1969 og sammen med Det kongelige biblioteks samling af Daells Varehuskataloger, har jeg fundet frem til snit og kostume.


Det bliver hvide sko og sandaler- hvide nederdele og en tunika med trompetærmer, rund enkel hals og slids og slids og ærmer bliver pyntet med små hvide blomster fra Stof og stil, som man kan klippe fra hinanden. Hver af syngepigerne får sin egen farve, så det bliver gul, orange, skriggrøn, pink, turkis og lilla.

Så det bliver festligt. Resten tror jeg næsten vi har styr på.


Skovlyst- en gammel skovpavillion i Sæbygaard skov fra 1885

Nu vil jeg lave endnu en plan, så jeg kan få styr på rekvisitterne. Plakaten skulle blive færdig inden 1. marts. Hovedrollen er syg i aften, så jeg er nødt til at spille den- " ærgerligt";-)

Så skal jeg i 2. akt danse engelsk vals til Den allersidste dans med en ung fyr. Det glæder jeg mig til. Dvs jeg skal vist lige først lære ham det, men never mind. Måske er han lærenem.

Han synger i hvert fald som en drøm, så det er ikke så ringe, som man siger her på egnen.


Et udpluk af vores skuespillere og vores kapelmester. (Jeg står bag kameraet, så jeg er ikke med. )

9 kommentarer:

Camilla sagde ...

Ja, mænd er der ikke meget hjælp at hente ved i sådanne situationer.
Jeg har været på Sæby scenen en enkelt gang for flere år siden. Et meget atmosfærefyldt sted. Meget spændende at høre at du syr kostumer. Det har jeg selv gjort for Boulevard teateret i Aalborg, for godt 8 år siden. Dengang stod jeg også selv på scenen. Uha, det sus kan man blive afhængig af.

Helle : sagde ...

hold da op du har da godt nok gang i mange ting for tiden, håber ikke at du får infektion i fingeren denne gang. Pas nu på med de unge fyre ;-)

Nina sagde ...

Jeg bliver helt misundelig, når jeg læser om prøverne. Jeg har jo spillet rigtig meget teater i tidligere tider, men har svært ved at finde tiden og det rigtige sted nu, hvor familien også skal passes. Men pøj, pøj med det hele, ikke mindst kattebidet! :o)

Karin Grøn sagde ...

Nej hvor sjovt. Jeg kan godt huske Boulevard Teatret. Vi havde et par stykker fra Skansen, der spillede derinde med mellemrum, men ellers har jeg mest haft lidt med Morskabstheatret at gøre. Det var gamle Skansefolk, der startede det op. Jeg har også stået for kostumer på flere forestillinger på Skansen f.eks. Ronja Røverdatter, Skatteøen og Dyrene i Hakkebakkeskoven.
Det er vældig skægt. Jeg har selvfølgelig også været på scenen, men trukket mig fra Askepot, da der ikke var nogen rolle til mig.

Helle
Hæ hæ- tak for advarslen, men han var nu meget sød- jeg fik næsten lært ham at danse engelsk vals.

Nina - ja det rykker altid i en gammel cirkushest. Vores børn har jo været med siden de var små på Skansen- ikke på scenen dengang men bagved- Knægten lavede f.eks. en træhest til Frøken Nitouche, da han var 11 og var med i Hakkebakkeskoven som bamsefar. Datteren snakkede ørerne af malerne fra hun var 4 og i dag står hun så på scenen forskellige steder og er en habil skuespiller.Tag dog ungerne med og få en oplevelse sammen i familien. Jeg har senere haft dem begge med i Aalborg Teater og se klassikerne og i dag går den ældste i teatret jævnligt og ligeså den yngste.

Samtal från min trädgård sagde ...

Pyha, der er tempo på. Jeg bliver helt trät og så sidder jeg endda kun ned. Men det lyder dejligt med teater. Jeg håbe at det går godt med fingeren.

Madame sagde ...

Åh det var synd, at du blev bidt! Nu håber jeg ikke, der går betændelse i såret.
Det er dejligt at du stadig ser nogle fra din mødregruppe. Jeg ser stadig to fra min, og det er en meget stor glæde. Min søn er 29 år :-)

Karin Grøn sagde ...

Hej samtal. Jeg holder meget af at have travlt, bare jeg har styr på det så er det fint. Til gengæld fik jeg i aftes ikke engang tid til en kop kaffe i pausen. Jeg tog mål af alle syngepigerne, der skal have tunikaer og fandt stof til det hele undtagen gult og orange- det var kun i nylon og det vil vi ikke have på i projektørlyset- så smelter vi.

Madame- hæ hæ du overhaler mig med en mødregruppekontakt på 29 år.

bea's blog sagde ...

Hei!
Sa fint a lese sa masse av deg og tusen, tusen takk for dine hjertelige kommentarer i de siste tid - det faktsik hjelper!!!
Skal strikke litt na og hygge meg -livet fortsette seg ja...
Lördagsklem
Beatrice

Karin Grøn sagde ...

Hej Beatrice.
Godt at høre at man gøre en lille forskel i andres liv.