lørdag den 29. november 2014

Er nisserne mon flyttet ind- det er jo snart december


Er nisserne mon flyttet ind? Man ved det ikke og man kan ikke vide det, når man bor i en gammel købmandshandel på landet men det her er snyd.

Det er nemlig nystrikkede nissestrømper til barnebarnet- et par med intarsiahjerte i hælen et med småstribede hæle- begge par strikket i Brugsens strømpegarn.

Bagved anes vores kålbed, der er helt fantastisk i år da der stort set ikke har været orm i det- det rummer ikke mindre end tre slags grønkål, der lige om lidt omformes til grønkålsboller til vendsysselgrønlangkål, men det bruges også i stor stil i salater. I år faldt valget på toscansk sortkål også kaldet palmekål, alm høj grønkål og en sibirisk grønkål, der smager lidt forskelligt men skønt alle tre.

Nu kan december og adventsdagene bare komme an.

6 kommentarer:

dqpage sagde ...

Det ser hyggeligt ud med nissesokkerne. Og der er intet så godt som kål. Plejer selv at lave en salat med rå grønkål og æbler og granatæbler, sammen med lidt yoghurt med honning i. Altid et hit.

Eva sagde ...

Søde nissesokker. Selvfølgelig er nisserne flyttet ind, - det er jo nu, de skal lave løjer.

P.S. Flot grønkålsbed. Jeg elsker, at jeg kan købe en pose snittet grønkål. Det er nemt i en lille husholdning.

Strikkeheksen sagde ...

Det må være dejligt bare at kunne plukke sin egen grønkål - det er min absolutte kålfavorit, den har så mange anvendelsesmuligheder - især som salat :-) Søde nissesokker :-)

Susan sagde ...

Fine nissestrømper. Og et flot kålbed. Grønkål er også en af vinterfavoritterne her i huset.

Unknown sagde ...

Tak for roserne.jeg elsker også grønkål især råt og sammen med rosiner hvidkål og hakkede nødder og en sursød olieeddikemarinade med sennep og hvidløg..det er der krudt i

Annes indfald sagde ...

Vi har også grønkål i haven... Googlede så lige efter vensyssel grønkål og havnede på et tidligere indlæg hos dig.. Der lærte vi så lige et nyt ord; grønsaltet! Det måtte jeg også google!
Nu har jeg printet dit indlæg ud til kokken.
Vi kan nemlig bedst lide vendelbokål.. ikke det stuvede pjask!
Hils Niels fra mig.. vi har gået til TSK sammen for efterhånden mange år siden i projekt med Isak og Bodil Brixen.